≫ 

Danica Grujičić besno o huliganima koji su pretukli dete posle utakmice: Ugrožen mu je život jer je neko izmislio zanimanje "navijač"!

Doktorka nije štedela reči

  • 14

Mladića M. M. (16) krvnički je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu i od ponedeljka uveče lekari se bore za njegov život. M. M. je ranije tog dana iz publike gledao utakmicu Torlak - Studentski grad. Po završetku utakmice, u večernjim satima, njega je sačekala i napala grupa maskiranih huligana sa palicama u rukama. Sada se o ovom slučaju oglasila i Danica Grujičić, koja je pregledala žrtvu.

- Petorica muškaraca sa fantomkama napala su M. M. i pretukla ga palicama. Nisu gledali gde ga udaraju. Tukli su ga po glavi i naneli mu ozbiljne povrede zbog čega je život mladića ozbiljno ugrožen - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Tinejdžer je potom prebačen u bolnicu, gde su konstatovani prelomi lobanje na dva mesta. M. M. je operisan u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, ali stanje mu je i dalje teško. Iako zvanične informacije o ovom slučaju u pomenutoj ustanovi nisu hteli da iznose u javnost, sada se oglasila doktorka Danica Grujičić.

- Pre nekoliko dana grupa od 5 huligana je monstruozno pretuklo dečka od 16 godina posle jedne fudbalske utakmice na Voždovcu. Danas sam pregledala tog mladića koji je besomučno udaran bejzbol palicama u glavi i čiji je život ozbiljno ugrožen. Ne mogu da razumem mozak i način razmišljanja onih koji su sposobni da tako nešto urade. Gde su roditelji, gde je škola, gde je zajednica koja je gledala u šta izrasta tih 5 divljaka - pita se doktorka.

- Detetu od 16 godina je ozbiljno ugrožen život, a zbog čega?! Zato što je neko izmislio zanimanje navijač i ide sa palicama da prebija nedužne ljude?! Da li se neko pita kako je sada porodici povređenog mladića, koja je ispratila zdravo i pravo dete, a dočekali dete koje se bori za život! Jedina kvalifikacija ovog divljačkog i kukavičkog čina je pokušaj ubistva. Ne pristajem da verujem da su u našem društvu huligani jači od države - rekla je Danica Grujičić i dodala:

- Cela država i društvo moraju da se udruže protiv ove pošasti i da se pitamo gde su nam deca i kako odrastaju, da vratimo autoritet porodici, školi i profesorima i policajcima. Zdravo društvo stvara zdrava decu! Nadam se da će ovo biti poslednji ovakav slučaj i da će kazna biti adekvatna kao poruka svima koji pomisle da mogu ovo da ponove.

Policija je ubrzo nakon incidenta privela jednu osobu za koju se sumnja da ima veze s ovim događajem. Njoj je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

VIDEO: "Navijači"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biba

    17. maj 2019 | 12:31

    Bravo,Danice!Da to je opako zanimanje danas,izgovaraju ga sa toliko postovanja,ulazu truda u njega.

  • Nik Sloter

    17. maj 2019 | 12:38

    Dana za predsednika.

  • Mirko

    17. maj 2019 | 12:53

    Obozavam ovu zenu. Propali smo kao drustvo,kao nacija,ma u svakom pogledu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA