• 7

Jutka i Marija Lukić opet oči u oči pred sudijom u Brusu, ispred ih dočekala dva skupa

Grupa koja je došla da podrži Mariju Lukić nosi transparente: "Pravda za Mariju Lukić", "Pravda za žene", "Bolje šutka nego Jutka"

  • 7

Pred sudom u Brusu nastavlja se suđenje doskorašnjem prvom čoveku opštine Brus Milutinu Jeličiću-Jutki optuženom za seksualno maltretiranje Marije Lukić i još nekoliko žena zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Ispred suda dva skupa.

Doskorašnji čelnik opštine Brus, koji je optužen da je seksualno uznemiravao nekoliko žena u toj opštini, odgovara na sudu po tužbi Marije Lukić, svoje sekretarice, koju je seksualno maltretirao i uznemiravao, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 poruka sa neprimerenim sadržajem seksualne konotacije.

Pred zgradom suda okupile su se dve grupe - jedna koja podržava Mariju Lukić, a druga koja je došla da aplaudira Jeličiću i oni nose majice sa natpisom: "Podrška za Jutku".

Grupa koja je došla da podrži Mariju Lukić nosi transparente: "Pravda za Mariju Lukić", "Pravda za žene", "Bolje šutka nego Jutka". Kada je došao pred zgradu suda, Jeličić je dobio aplauz svojih pristalica.

Marija Lukić

Marija Lukić, Foto: Privatna arhiva

Jeličić se povukao sa funkcije početkom marta, obrazlažući tu odluku time da se njegov slučaj "koristi za direktan napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića" i za "urušavanje Srpske napredne stranke", čiji je Jeličić član, a Vučić lider.

Jeličić je podneo ostavku 14. marta, a ona je usvojena dve nedelje kasnije, kada je pod pritiskom javnosti ipak zakazana i održana sednica Skupštine Opštine. Posle odloženog ročišta u aprilu, Marija Lukić je rekla novinarima da se ne oseća bezbedno u Brusu, jer i dan danas dobija pretnje opasne po život.

- Desilo se i puštanje ličnih informacija, adrese stanovanja, broja telefona i naravno da se ne osećam bezbedno - rekla je ona tada.

VIDEO: Ovako je bilo na prvom suđenju: Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog, Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

(Telegraf.rs/Mondo)

Komentari

  • Комуниста

    Да ли је жена цвећка или није уопште није битно. Нити се води поступак против њеног морала. Драги моји сендвичари ви који би овог тренутка променили православну веру за ислам само да је на власти некакав ага или паша, овде се суди вашем турчину. Оном који полаже право на прву брачну ноћ. Или ти радно место може за много перверзије. Као у време турака. Покријте се ушима издајице Христа.

  • Joker

    A ko gospođi plaća advokata i to jednog od skupljih?

  • Milos

    Sta ce joj ovaj stari?On joj ne moze nista u seksualnom smislu.Gospodja ima apetite.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima