• 3

Sva hrana za stoku izgorela u trenu: U požaru u Ostojićevu stradali objekti i 1.600 bala slame FOTO

Kuća sa okućnicom i pomoćnom šupom, spasena je u poslednjem trenutku

  • 3

U katastrofalnom požaru koji je izbio u privatnom domaćinstvu u selu Ostojićevo, izgorelo je oko 1600 bala slame , deteline i sena. Kuća sa okućnicom i pomoćnom šupom, spasena je u poslednjem trenutku, hitnom i brzom intervencijom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ostojićevo. Kako saopštavaju iz ovog udruženja, na dežurni broj telefona stigao je hitan poziv u 12h i 48 minuta, da se požar velikih razmera širi u domaćinstvu:

U požaru u Ostojićevu izgoreli pomoćni objekti, a u njima 1.600 bala slame

Foto: DVD OSTOJIĆEVO

-Reagovali smo što smo brže mogli, poziv smo dobili da u Ulici Cara Dušana gori okućnica sa velikom količinom sena. Naša jedinica je ubrzo stigla i počela gašenje, tj spasavanje objekata koji su bili ugroženi plamenom, i tako su spaseni svinjac i šupa. Nakon dolaska profesionalnih vatrogasaca naši vatrogasci su pomogli u hlađenju žarišta, potom ostali na licu mesta u pripravnosti - rekao je za portal Telegraf.rs, komandir DVD Ostojićevo, Laslo Ruža.

U požaru u Ostojićevu izgoreli pomoćni objekti, a u njima 1.600 bala slame

Foto: DVD OSTOJIĆEVO

Kako saznajemo, reč je o domaćinstvu u kojem su se nalazili veliki objekti gde se skladištila slama, seno i detelina za ishranu stoke. Prema zvaničnim podacima, u šupi je bilo više od 1.600 bala slame i sve je izgorelo u trenu.

Kako tvrde svedoci ovog događaja, vatra je za tren buknula, a suva trava je brzo zapaljiva da joj nije trebalo dugo vremena da izgori.

U požaru u Ostojićevu izgoreli pomoćni objekti, a u njima 1.600 bala slame

Foto: DVD OSTOJIĆEVO

Pored pomoćnih prostorija u blizini je i privatna kuća, koja na svu sreću nije izgorela, jer je vatra počela da hvata i komšijsku stranu u Ulici Cara Dušana gde su  i grede počele da se dime od toplote.

Tačan uzrok požara još uvek nije otkriven, slučaj je pod istragom.

D.I.

Komentari

  • Au

    Ajde da se pomogne ovim ljudima.mi to mozemo!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima