≫ 

Predstavnici srpskih enklava na Kosovu i Metohiji u poseti Novom Sadu

Oni borave u Novom Sadu u sklopu organizovane posete grupe od 45 osnovaca i njihovih vaspitača iz Opštine Ranilug, koja je realizovana u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada

  • 0
Milos Vucevic Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predsednika Opštine Ranilug Vladicu Aritonovića, potpredsednika te opštine Davora Petkovića i predsednika Opštine Parteš Dragana Petkovića.

Oni borave u Novom Sadu u sklopu organizovane posete grupe od 45 osnovaca i njihovih vaspitača iz Opštine Ranilug, koja je realizovana u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada.

Gradonačelnik Vučević poželeo im je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog humanitarne akcije koja se već pet godina sprovodi u cilju podsticaja obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece iz Kosovskog pomoravlja.

Milos Vucevic Predstavnici opština Ranilug i Parteš i Miloš Vučević - Foto: novisad.rs

Zvaničnici su tokom sastanka istakli važnost ujedinjenog delovanja kako bi se obezbedili što bolji uslovi za život Srba na Kosovu i Metohiji, kao i značaj saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji.

Predstavnici Raniluga i Parteša zahvalili su se na dosadašnjoj podršci Grada Novog Sada i izrazili uverenje da će biti realizovano još zajedničkih aktivnosti, posebno na polju obrazovanja i kulture.

- Novi Sad je uvek uz svoje sunarodnike sa Kosova i Metohije i uvek rado učestvuje u akcijama koje oplemenjuju njihov život - zaključio je gradonačelnik Vučević.

VIDEO: Bivši teroristi OVK zapalili gume na putu ispred sela Banje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA