• 0

Stefanović se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Češke

Stefanović i Hamček su se na sastanku saglasili da je za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma neophodna što intenzivnija saradnja policija dveju zemalja

  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Češke Republike i ministrom unutrašnjih poslova Janom Hamačekom.

Stefanović i Hamaček su ocenili da je saradnja policija dveju zemalja dobra, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Nebojša Stefanović, Jan Hamaček

Foto: MUP

Dvojica ministara su se dogovorila o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti, počev od izrade akcionog plana u oblasti zaštite u slučajevima vanrednih situacija, preko unapređenja kapaciteta ronilačkih timova MUP-a Srbije do razmene informacija u oblasti upravljanja granicom i migracijama.

Stefanović i Hamček su se na sastanku saglasili da je za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma neophodna što intenzivnija saradnja policija dveju zemalja.

Nebojša Stefanović, Jan Hamaček

Foto: MUP

Ministar Hamaček inače u Srbiji boravi u okviru delegacije predsednika Češke Republike Miloša Zemana koji je u dvodnevnoj poseti našoj zemlji i čiji domaćin je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima