Naši lekari spasili život Albanki: Došla je u bolovima i brzo operisana, iako je u Prištini otpisana

Žena je na Kliniku došla u strašnim bolovima i brzo je operisana

  • 24
Grudna aorta, operacija, Klinika za vaskularni hirurgiju Foto: Telegraf.rs

Lekari Klinike za vaskularnu hirurgiju spasli su proslog vikenda zivot Albanki M.R. (72). Direktor Klinike za vaskularni hirurgiju, profesor Lazar Davidović, objasnio je da je nju operisao docent Igor Končar, koji je uradio vrlo složenu takozvanu hibridnu proceduru na grudnoj aorti.

- Pacijentkinja je imala akutnu simptomatologiju, a Končar je na vrlo uspešan način rešio taj slučaj i ona će za neki dan biti otpuštena u regionalni bolnicu- rekao je Davidović.

Junak ove priče, docent Končar pojašnjava da je M.R. došla sa jakim bolovima i da je odmah sutradan po prijemu operisana. Precizira da je imala oboljenje na grudnoj aorti koje je bilo blizu krvnog suda, zbog čega je izgubila cirkulaciju na desnoj ruci.

- Zato smo prvo napravili bajpas kojim amo povratili cirkulaciju na desnoj ruci, a onda smo u njenu aortu ugradili specijalni draft stent, kojim smo isključili taj oboleli deo aorte. Samim tim smo isključili cirkulaciju za desnu ruki, ali kako je to prethodno bilo obezbeđeno, očuvana je ruka i sređeno oboljenje - ispričao je Končar.

Doktori iz Prištine nisu hteli da je prime na lečenje, otpisali su je zbog njenog teškog stanja. Lekari u Prištini su ocenili da je operacija visokorizična, da je pacijentkinja stara i da ne bi preživela operaciju, pa nisu hteli ni da pokušaju da je spasu, već su je samo prosledili kolegama u bolnicu u Gračanici.

Odatle je hitno poslata za Beograd.

Inače, ovo nije jedini slučaj da albanski državljani povere zdravlje našim stručnjacima. Svojevremeno je i poznati njihov fudbaler Šaćiri, koji sada igra u Liverpulu, bio na ortopedskim intervencijama kod sadašnjeg direktora Tiršove, Siniše Dučića.

(Lj. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cemu?

    2. novembar 2019 | 00:27

    U zutoj kuci organe su vadili lekari a nasi lece i operisu Albance. Dosta vise!

  • Snezana

    1. novembar 2019 | 21:24

    Pa da traze pomoc od nasih lekara, a na Kosovo i Metohiji pale i ruse CRKVE i MANASTIRE.

  • Lola Macola

    1. novembar 2019 | 21:26

    Da, i naše žene su bile poverene njihovim lekarima u Žutoj kući. Valjda se tu vidi krucijalna razlika u pristupu. Mi Srbi, kakvi god da smo, neke svinjarije prosto sebi ne dopuštamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA