≫ 

Dvojica radnika povređenih u strašnoj nesreći kod Niša životno ugrožena: Imaju povrede pluća i glave

Oni se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, zahtevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja

  • 1
Klinički centar NIS Foto: KC Niš

Od osmoro povređenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na auto-putu u blizini Niša, i u kojoj su tri osobe stradale, dvoje je životno ugroženo. Svi su putnici kombija u kome je bilo 11 radnika koji su krenuli na gradilište u Leskovac.

Od osmorice povređenih radnika, četvorica su sa lakšim povredama. Jedan od njih je na sopstveni zahtev otpušten na kućno lečenje, a ostala trojica će verovatno biti otpuštena danas.

Prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju KC Niš kaže za RTS da su dvojica najteže povređenih radnika na mehaničkoj ventilaciji, da zahtevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali da se prati njihovo stanje i da se očekuje dalja stabilizacija.

- Dvojica od njih su definisani kao najteže povređeni i na mehaničkoj ventilaciji su. Njihovo stanje je stabilno. To jesu teške telesne povrede koje ugrožavaju život. Uglavnom su to kontuzione povrede pluća i glave. Kod jednog pacijenta imamo i teške ortopedske povrede, karlice, obostranu fakturu rebara i kičmenog stuba - naveo je Janković.

Udes autoput Beograd Nis kombi kamion kod sela Gornja Trnava, Draževac U sudaru kombija i kamiona troje je preminulo, osmoro je povređeno, Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, oni još uvek zahtevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali se prati njihovo stanje i očekuje se dalja stabilizacija.

- Odmah nakon prijemne obrade, trijaže i dijagnostike dvojica pacijenata su operisana. Povrede su bile takve da su zahtevali ortopedsko zbrinjavanje i tretman od strane plastičnog hirurga. Njihova hirurška intervencija je uspešno završena. U postoperativnom toku oni su stabilno, odvojeni su od aparata za disanje. Tu ne očekujemo neko dalje komplikovanje zdravstvenog stanja - naveo je Janković.

Prema Jankovićevim rečima tim lekara koji je radio na zbrinjavanju povređenih je uigran i ekipa hitne pomoći iz Niša su izuzetno dobro reagovale i najteže pacijente su inicijalno dovele na reanimaciju u Urgentni centar.

dr Radmilo Janković dr Radmilo Janković, Foto: Printskrin/RTS

- Primili smo osmoro pacijenata. Mi smo uigrana ekipa, prekinuli smo elektivni hirurški program, oslobodili sale za operacije za eventualno zbrinjavanje većeg broja povređenih. Očekivali smo i možda dramatičniju situaciju - istakao je Janković.

Podsetimo, do stravične saobraćajne nesreće došlo je kada je kamion kraljevačkih tablica, koji je vozio iz pravca Beograda ka Nišu, naleteo na kombi kragujevačke registracije, koji je prevozio 10 osoba. Kombi je bio u zaustavnoj traci.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su G. B. (46) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Video: Ozbiljna saobraćajka na auto-putu, ima mrtvih

Video: Tri osobe poginule, a osam je teško povređeno u udesu na auto-putu

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    30. novembar 2019 | 11:37

    Tragedija. Ali svaka cast ovom strucnom osoblju bolnice. Na licima im se vidi da cine sve sto mogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA