≫ 

Ulica u kojoj je rođen Despot, dečak leptir, mogla bi da ponese njegovo ime: "Anđeo nas je ujedinio"

Despot Lazić (12) bolovao je od bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju, čak i pri slabom dodiru ili pritisku

  • 15
Despot lazić Foto: Facebook

Ulica u Bajinoj Bašti, u kojoj je živeo mali Despot Lazić (12), dečak leptir, koji je preminuo 13. oktobra ove godine, mogla bi da ponese njegovo ime.

Ovaj predlog koji je mnoge ganuo, a koji su građani Bajine Bašte jednoglasno podržali, predložio je Zoran Raković, školski drug Despotove majke.

Kako je naveo u svom postu objavljenom na Fejsbuku, on je juče na sednici Skupštini opštine Bajina Bašta podneo odborničku inicijativu za promenu naziva ulice "Radničkog Bataljona" u "Ulicu Despota Lazića" koja je podržana potpisima od strane građana Bajine Bašte koji i žive u toj ulici.

On za portal Telegraf.rs kaže da je razlog za njegov predlog vrlo jednostavan.

- Ta ulica, u kojoj je Despot živeo, treba da nosi njegovo ime i da predstavlja ono što je on bio. Taj anđeo koji nas je napustio, ujedinio nas je u dobroti. Svi smo saosećali sa njegovom porodicom, bez obzira na veru, na sve razlike koje postoje među nama i uspeo da ih pomiri - kaže Raković.

Predlog, kako objašnjava, svi u Bajinoj Bašti i smatra da ne postoji razlog da jedna od ulica u ovom gradu ne ponese Despotovo ime.

- Mislim da će čak i proces za promenu imena ići brže i da će do Nove godine ulica poneti ime tog anđela koji nas je prerano napustio - poručuje naš sagovornik.

Despotova majka Sofija Lazić podelila je na svom Fejsbuk nalogu Zoranov predlogu i zahvalila se.

- Kad nisi dočekao lek, ponosu majkin, dok sam živa... junak moj. Evo, dočekao si ovo da te pamte mnoge generacije. Voli te mama - napisala je Sofija.

Ona se putem ove društvene mreže ponovo obratila svom sinu, koji je čitavo svoje detinjstvo proveo u bolovima, zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku.

- U mom zagrljaju kuca srce za oboje. Dok živim ja, živeće i Despot. Volim te, sine moj, a sad spavaj i ne brini, tu je mama - napisala je Sofija.

VIDEO: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    30. novembar 2019 | 16:29

    Lepo bi bilo. Uvek ce u toj uluci ziveti neko i prenosice pricu sa kolena na koleno o hrabrom i napacenom decaku i da zasluzeno ulica nosi njegovo ime

  • Ana

    30. novembar 2019 | 15:22

    Naravno da treba da ponese njegovo ime jer on to zasluzuje.Pocivaj u miru andjele!

  • Marko cg primorje

    30. novembar 2019 | 15:22

    Kakva je njegova sudbina na koga on da se ljuti na boga na zivot na losu srecu ..djeca ovo ne zasluzuju..mirno spavaj junace mali negdje gore nadam se da postoji bolje mjesto od ovoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA