Od prašnjave Grabovice do Sidneja: Samouki Rom stekao svetsku slavu, ali za doček svira u domovini

- U inostranstvu možda ima više šanse za uspeh, ali Srbija ima najveće srce - kaže violinista Branko Ristić

  • 3
Violinista Branko Ristić, Gornji Milanovac Foto: RINA

Kako je to biti prvo na dnu, a zatim dotaći zvezde na svojoj koži osetio je samouki violinista Branko Ristić, koji je iz rodne Grabovice, kod Gornjeg Milanovca, otišao u London i stekao svetsku slavu.

Iz siromaštva i tuge izvukla ga je čistokrvna Engleskinja, simboličnog imena - Fejt, koja je promenila njegovu sudbinu. Njih dvoje svirajući violinu i harmoniku stvaraju čuda, a njihova ljubavna priča nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Međutim, ovaj Rom nikad nije zaboravio svoju domovinu zato se uvek vraća u Srbiju, pa čak i sad kad je mogao Novu 2020. godinu dočekati bilo gde u svetu, on je izabrao Gornji Milanovac.

Violinista Branko Ristić, i njegova izabranica Engleskinja Fejt,  Gornji Milanovac Branko i njegova Fejt Foto: RINA

- Nigde ljudi nemaju dušu kao kod nas i tu emociju. Obišao sam ceo svet i to osetio na svojoj koži. U inostranstvu možda ima više šanse za uspeh, ali Srbija ima najveće srce. Zato se uvek rado vraćam svojoj domovini i najiskrenije sviram upravo ovde - kaže Branko za RINU.

Uz zvuke njegove violine plakali su mnogi, jer on zna kako perfektno da pogodi pravi ton i pravu žicu. Ovog avgusta imao je koncert na prvom Saboru violinista u Pranjanima, gde su svi ostali zatečeni njegovim talentom i zato su poželeli da ga čuju opet.

- Daću sve od sebe da to veče svima nama bude posebno. To za mene nije običan nastup, ja uživam u svakom trenutku kad sam među svojim ljudima - izjavio je Branko kome će se na centralnom trgu u Gornjem Milanovcu u novogodišnjoj noći pridružiti i Mira Škorić.

Violinista Branko Ristić, Gornji Milanovac Foto: RINA

Sa svojom Fejt planira još kvalitetnih projekata, a na proleće je u planu prekookeanska turneja, pa će zaljubljeni dvojac odleteti u Australiju.

- Nas dvoje spajamo nemoguće. Tradicionalno sa savremenim, romske tonove sa klasičnim -  naglasio je Branko.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    31. decembar 2019 | 10:56

    Gledao sam tu pricu pre par godina o njemu i toj engleskinji ,zivot je pun cuda i iznenadjenja

  • Zoran

    31. decembar 2019 | 11:50

    Samouk a majstor na violini. Njemu svaka cast a ovima navodno skolovanim muzicarima sve najbolje u zivotu uz poruku nije sve u notama i vezi, parama i sl. ima ne sto i u talentu.

  • Mileta

    31. decembar 2019 | 11:19

    Nije Branko Iz Grabovice,Gornji Milanovac,vec Iz jednog prigraddkog naselja kod Valjeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA