≫ 

Kamere ponovo snimile sramnu pljačku u Leskovcu: Lopov ušao i odneo novac za lečenje Viktora (3)

Majka bolesnog dečaka u očaju; prethodna krađa se desila pre samo mesec i po

  • 14
Kradljivac, Viktor Mitić Foto: Privatna arhiva

Viktor Mitić (3) iz Leskovca rođen je kao zdrava beba sa ocenom deset. Već petog dana EEG pokazuje problem, a u četvrtom mesecu dečak odlazi na bolničko ispitivanje kada mu se ustanovljuju epilepsija i hemipareza levostrano. Dva meseca kasnije dijagnostikovan mu je i Volvus želuca usled čega je pod budnim okom i gastroentereloga.

Ipak, maleni Viktor se bori. Odlazio je na terapije u Novi Sad i na hipoterapije vikendom, ali je sve to teško prihvatao. Tada je plakao, ali iza njega je stala porodica odlučna u nameri da mu bude što bolje.

Ipak, ono na šta nisu bili spremni - ni prvi put, a što se, potpuno neverovatno, ponovilo - kutije za pomoć detetu na meti su kradljivaca. Viktorova majka Milica, objavila je na društvenim mrežama delove snimka iz pekare "Mara" u kojoj je kutija postavljena, a iz koje je novac za pomoć odnesen.

Krađa, Leskovac, pomoć za bolesno dete Krađa novca za pomoć detetu Foto: Privatna arhiva

Prvi put kradljivac je odneo sumu za koju se veruje da je veća od prijavljene. Policiji je priznao da je bilo sakupljeno tek četiri do pet hiljada dinara, te da ju je prokockao. Ipak, majci je radnica iz pekare posvedočila da je u hrpi novčanica jasno videla tri od po 2.000 dinara.

A uprkos tome što je počinilac tada snimljen, uhapšen i što je ta priča objavljena u medijima, skandalozni čin se ponovio.

- Još jedna kutija odnesena cela iz pekare "Mara", novac koji se sakuplja za dete i rehabilitacije koje nisu nimalo jeftine. Ja ti želim, veliki čoveče, da tim novcem platiš dobrog lekara, a bog je taj koji će da sudi kad tad, to ne zaboravi - napisala je revoltirana Viktorova majka, otkrivši za Telegraf.rs da je ranije odnet deo, a sada cela kutija.

Krađa, Leskovac, pomoć za bolesno dete Druga krađa za mesec i po dana Foto: Privatna arhiva

Kako nam je majka Milena otkrila Viktor će uskoro opet otići u Novi Sad na terapiju i ti troškovi iznose oko 10.000 evra, a nisu jedini.

- Kako smo završili ove tretmane u Novom Sadu i Beogradu bolji je, savladao je neke stvari koje nije mogo da radi, ali još to nije to. Mora još dosta da se radi. Kod kuće smo nastavili vežbe sa defektologom i logopedom, pa radimo uporno da izvučemo najbolje iz njega. Tronedeljni tretman izlazi 142.800 i stan 50.000 tako da nas to kosta 200.000. U junu idemo za Novi Sad na šest nedelja i za oko 10.000 evra - ispričala nam je.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Maleni Viktor Foto: Privatna arhiva

Sredstva za Viktorovo lečenje možete uplatiti na sledeće načine: 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 685 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human685 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547477-49

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002940.0

IBAN: RS35160005400002940070

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Naizgled fin i skockan čovek pitao da mu sipaju gorivo, pa počinio sramotnu pljačku u srpskom gradu

(B.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA