≫ 

Karić pružio podršku građanima uz Puškinove stihove iz doba kolere: "Preživimo kao jedna porodica"

"Nadam se da će vam ove pesme upotpuniti i ulepšiti ovaj dan"

  • 14
Bogoljub Karić Foto: Promo

Poznati biznismen Bogoljub Karić obratio se građanima Srbije kako bi im u ime svoje porodice pružio podršku u vreme vanrednog stanja proglašenog zbog epidemije korona virusa od kog je u zemlji obolelo 2.666 osoba.

- Dragi moji, želim da vama da podelim Puškinovu pesmu koju je napisao 1827. godine u toku karantina za vreme kolere, a pored toga puštam vam pesmu naše najmlađe ćerke i umetnice, naše Dane Karić pod nazivom "Kada si tu" - napisao je na svom Fejsbuk profilu, izraživši nadu da će na taj način građanima ulepšati dan.

Utom su usledili ohrabrujući sthovi Puškina koji jasno sugerišu da će nevolje proći, te da se služimo razumom. Još u ono vreme postojala je bolest koja je navela drutvo da čini kao jedan, kako bi preživelo upravo kao jedna porodica.

"Uzdignimo se duhom i postaćemo bliži i bolji jedni prema drugima", stihovi su kojima je Karić pozvao naciju na strpljenje u borbi sa epidemijom koju, sugerišu znalci, privodimo kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA