≫ 

Dovezli se kamiončetom i istovarili đubre na travu: Prošli bi nekažnjeno da ih milicija nije zatekla

Počiniocima ovog dela su pisane prijave, a otpad su morali ponovo da utovare i odvezu na deponiju

  • 10
bacanje smeća na zelenu površinu, Zaječar Foto: Facebook/Boško Ničić

Nadomak Zaječara su ponovo na delu u petak uhvaćeni nesavesni građani koji iz kamiona izbacuju smeće na zelenu površinu pored puta.

- Komunalni milicioneri su gotovo na istom mestu gde i pre neki dan, na delu uhvatili, ponovo, grupu neodgovornih građana kako izbacuju otpad iz kamiona na površinu pored puta - objavio je, uz fotografije na svom Fejsbik profilu, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prema pisanju gradonačelnika, počiniocima ovog dela su pisane prijave i naloženo im je da na licu mesta otpad ponovo utovare i odvezu na odgovarajuću gradsku deponiju.

Ničić navodi i da će Skupština grada na prvoj narednoj sednici drastično povećati kazne za ovakve i slične prekršaje, te da će u saradnji sa nadležnim ministarstvima uskladiti akta i za krivičnu odgovornost počinioca.

Bacanje otpada, po principu "ko gde stigne" nije dozvoljeno

- Grad je JKSP Zaječar obezbedio četiri nova kamiona za uklanjanje divljih deponija, ali to ne znači da je bacanje otpada, po principu ko gde stigne, dozvoljeno i da građani, pošto uklanjanje itekako košta, treba budžetskim sredstvima da plaćaju nečiju bahatost -navodi Ničić i dodaje:

- Uskoro sa savetima seoskih mesnih zajednica pravimo plan za sistematsko raščišćavanje i uređenje divljih i privremenih deponija.

Komunalna milicija će u naredna dva meseca, kaže Ničić, dobiti novu opremu, uređaje za praćenje i snimanje i vozila te će svoj posao, iako sa smanjenim brojem izvršioca, mnogo lakše obavljati.

Podsetimo, pripadnici komunalne milicije, uz izuzetnu pomoć i asistenciju pripadnika PU Zaječar, pre samo nedelju dana brzom intervencijom na delu su, na gotovo istom mestu, na putu Zaječar – Nikoličevo preko Belog brega i Markovog polja, zatekli počinioca više prekršajnih dela, koji je otpad i šut iz svoje traktorske prikolice istovario pored puta.

Video: Baba baca smeće na travu pored pruge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Priroda i drustvo

    9. maj 2020 | 13:25

    Ja bih ovakve u zatvor...

  • Mislim

    9. maj 2020 | 14:09

    Bolja kazna je drustveno korisni rad. Kontrolisan i dugog trajanja. Pa da skupljaju smece za drugima par meseci.

  • jovo

    9. maj 2020 | 15:20

    Ne kazniti samo koji su istovarili nego jos vise ko ih je poslao.Oni su sitne ribe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA