≫ 

Dečaka napao čopor pasa u Bajinoj Bašti: Vukli patiku, udario se o beton, povraćao i mucao od straha

Mališan se vraćao kući sa igrališta, a pronašla ga je žena koja je odmah pozvala njegovu majku rekavši joj da se dečak trese i vrišti od straha

  • 43
Pas, besan, agresivan, krvoločan, ujed, napad Foto ilustracija: Shutterstock

Dečak (11) iz Bajine Bašte pretrpeo je pre nekoliko dana traumu kada se pred njim, dok se vraćao kući sa igrališta, stvorio čopor od 8 ili 9 pasa lutalica.

Jedan od pasa mu je strgao patiku sa noge, a mališan se udario o betonsku klupu, verovatno pokušavajući da se skloni od životinja.

Njegova majka Marija Vranješ, koja inače ima četvoro dece, i te kako uznemirana ispričala je za Telegraf.rs da se sve izdešavalo u nedelju poslepodne, između 13 i 13.30 časova, kada je dobila poziv sa nepoznatog broja.

- Pozvala me je jedna gospođa kojoj sam neizmerno zahvalna, a koja se slučajno tu zatekla sa svojim sinčićem. Rekla da su dete napali psi, da nema patiku, da vrišti i trese se, da ne može da priča - objašnjava majka tok razgovora.

Kako kaže, žena sa druge strane žice joj je rekla da ga neće ostaviti dok roditelji ne dođu po njega.

- I ona je bila jako uplašena i rekla je da ga nipošto neće ostaviti. Ta ista gospođa je dva dana pre incidenta koji se mom detetu desio odbranila isto nekoga - kaže Marija.

Majka dečaka dalje priča da je njen sin samostalan, da nema potrebe da ide sa njim do igrališta, odnosno da ga prati, kao i da je od malena dolazio u dodir sa raznim životinjama te da mu inače nisu strane.

- Mogu samo da zamislim kako je užasno bilo kada posle toga nije mogao da priča kad sam ga pozvala. Dete se umokrilo u gaćice i povraćalo od straha, promuklo - uznemireno je ispričala dečakova majka.

Ceo slučaj su, kako dodaje, prijavili policiji, a onda i otišli kod lekara.

- U Domu zdravlja su odmah opet obavestili policiju. Oni su došli da uzmu izjavu. Detetu je rađen EKG i meren mu je pritisak, posle čega je dobio uput kod bolničkog psihologa - zaključuje majka i dalje bespomoćna jer ne zna kojoj službi da se obrati kako se ovakav slučaj više ne bi ponovio.

Inače, prema njenim rečima, psi lutalice nisu novina u Bajinoj Bašti gde ih, kako nam Marija kaže, ima po celom gradu.

Video: Zadobio je dva ujeda, ali je policajac odmah odgvorio vatrenim oružjem

(D. Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. jun 2020 | 21:43

    Čuvajmo pse lutalice, nemoj da ih neko dira. Deca su kriva , sta ce na ulici.

  • Pancevka

    16. jun 2020 | 22:53

    Pse volim naj iskrenije i presudila bih svakom koga vidim da ih zlostavlja ali moram dodati da ovoliko pasa lutalica mozda ima samo u indiji, sta se to desava nije mi jasno i odkud toliki copori pasa po Srbiji, kako u selu tako i u gradu. Kao da ih neko nocu donosi i sve su to veliki psi. Prosto je neverovatno kolikom se brzinom pojavljuju i koliko ih je u coporu.Pancevo je prepuno lutalica i ni najmanje nije naivno setati pridvece gradom😳

  • Toma

    16. jun 2020 | 22:31

    Evo, jos ko zna kog napada pasa na decu?! Nije cudo sto se to desilo u Bajinoj Basti, kada u centru Beograda na Vracaru pravi kuceci bataljon hara?! Lutalica svuda, i posebno tik uz Beogradsko dramsko pozoriste, kuceci izmeti na svakom koraku. Posebno opasno, sto vlasnici pustaju pse po zelenim povrsinama bez povoca i zastite korpe za njusku?! Vise nezgoda zbog ujeda neduznih gradjana je na sudu, koji traju vec pet godina?! Nisam da se truju psi, ali za lutalice Drzava snosi zakonske sankcije. A, za vlasnicke pse hitno Zakon u Skupstinu sa porezom o drzanju?! Dok za prekrsioce visoke kazne. Samo po dzepu da se opamete vlasnici?! Ovo je poslednji vapaj Drzavi da Zakonski osujeti bahate vlasnike pasa.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA