≫ 

Milosavljevići pronašli 7 mrtvih konja koje je odnela Morava: Ono što smo videli se ne može opisati

Porodica Milosavljević iz Lučana godinama je hranila 17 konja koje je izgubila u poplavama pre nekoliko dana

  • 6
Konji, porodica Milosavljević, Lučani Foto: RINA.rs

Dva dana nakon što je Milosavljevićima nabujala Morava odnela 17 konja koje su gajili godinama na rečnom ostrvu, članovi ove vredne porodice nisu mogli da sede skrštenih ruku. Čim se voda malo povukla, trojica braće, Veljko, Vladimir i Velimir uputili su se na to mesto i dali u potragu, nadajući se da će bar jednu životinju naći živu, ali - uzalud.

- Kad smo videli da ostrvo može da se pregazi peške, odmah smo krenuli misleći da je bar neki konj izdržao. Ipak su to jake životinje. Međutim, ono što smo videli ne može se rečima opisati. Sedam konja bilo je zapleteno u drveće, nije im bilo spasa. Nisu izdržali tu vodenu bujicu koja je nosila sve pred sobom - izjavio je Veljko Milosavljević.

Članovi ove porodice nadaleko su poznati kao vredni i pošteni ljudi. Već generacijama unazad se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a nadošla Morava osim konja, nije poštedela ni ovce i krave. Do njihove kuće vodi loš makadamski put i sada do tih preostalih životinja hrana ne može da stigne.

- Ovo je težak udarac za našu porodicu. Gajili smo i voleli te životinje kao da su nam rod rođeni, veoma je teško kad vidite ovakvu sliku. Sa ovih 17 konja, otišlo je i pet najjačih koje smo koristili za izvlačenje drva na Tari. Sad ne znam šta će biti sa tim poslom - priča Veljko.

U potragu za preostalih 10 konja braća Milosavljevići krenuće čim im to dozvole vremenske prilike, jer u donjem delu ostrva i dalje je voda koju ne mogu da pregaze peške. Svesni su kakav će ih prizor zateći, ali kako kažu, to moraju da urade.

Video: Krdo konja galopira pored Zapadne Morave

(Telegraf.rs/RINA.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    27. jun 2020 | 08:26

    Al stvarno kako to drzis konje i ides da ih obidjes kad je voda vec toliko visoka da im nema spasa. Zasto nikome u drzavi niste javili da vam pomognu. Ili barem lovcima,siguran sam da bi lovci sa camcima izasli i spasili konje. Ovo sto ste isli da ih obidjete kad je sve proslo!? Pa to moze samo nas narod,da bude toliko malouman i da pusti,mozda ce da prezive konji. Znaci toliko sam besan sto zivim sa ovakvim ljudima. Ako nemate ideju sta da radite onda bar recite na vreme ima ko da vam pomogne ,spasilacke sluzbe.... to nikad culi ili sta?

  • Miodrag

    27. jun 2020 | 09:05

    Nije mi to jasno da se konj utopi. Inače konji znaju da plivaju. Moj konj je preko duboke reke znao da prepliva na drugu stranu i vrati se opet.

  • Дејан Младеновић

    27. jun 2020 | 00:00

    Ауу јадни коњи и њихови власници

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA