• 0

Dvoje maloletne dece iz inostranstva pronađeno u Vlasotincu: Žena ih krila u kući nekoliko meseci?

, Telegraf

Deca, koja nisu bila prijavljena, smeštena su u hraniteljsku porodicu, dok je protiv žene, u čijoj kući su deca pronađena, podneta prekršajna prijava

  • 0
Dete, tuga, razdvajanje, usvajanje, roditelji, majka, devojčica

Foto: Shutterstock

Vlasotinačka policija je, po prijavi Centra za socijalni rad, pronašla dvoje maloletne dece iz inostranstva čiji boravak nije prijavljen. Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok je protiv 51-godišnje žene, u čijoj kući su deca pronađena, podneta prekršajna prijava, pišu Južne vesti.

Predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić, objavio je na Fejsbuku da su deca u kući bila sakrivena nekoliko meseci i traži odgovore od nadležnih.

U policiji ne navode iz koje zemlje su deca i kako su dospela u Vlasotince, a Jurić navodi da su iz Rijeke.

Kako kažu u policiji, oni su po prijavi preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti.

- Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok su policijski službenici privremeno oduzeli putne isprave dece i overene saglasnosti roditelja sa kojima su, sa pomenutom ženom, ušli u Republiku Srbiju - kažu u policiji.

Takođe, protiv 51-godišnje žene podneta je prekršajna prijava po Zakonu o strancima, po kojem je svako kod koga borave strani državljani dužan da to prijavi policiji, što ona nije učinila.

Policija je sve spise dostavila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu na dalje odlučivanje.

Predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja se bavi poboljšanjem bezbednosti dece Igor Jurić objavio je na Fejsbuku da u pitanju sedmogodišnje i godinu dana mlađe dete i da su u kući bila sakrivena nekoliko meseci.

Video: Stravično: Pet napuštenih beba pronađeno u stanu, prekinut lanac trgovine ljudima

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima