Samo dve nedelje posle ukidanja, ponovo uvedena vanredna situacija u Trsteniku zbog korone

Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, a zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva

  • 5
Opšta bolnica Jagodina Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Opština Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju. Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuta vanredna situacija, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

- Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika.

Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva - navodi Milena Turk, predsednica opštine, piše Blic.

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom, pišu "Novosti".

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela, a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu. Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19,a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    30. septembar 2020 | 19:19

    Cim prodje gej parada odmah u celoj Srbiji vandredno stanje

  • 😱😱😱😱

    1. oktobar 2020 | 00:48

    Staaa???! Dva zarazena u Trsteniku i cak jedan u Krusevcu??? Brzo, odmah nas sve zatvorite!

  • Vlada grobar

    30. septembar 2020 | 22:42

    Sram vas bilo sta radite narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA