Od četvrtka granicu na Horgošu prešlo 50.000 putnika, preko Batrovaca za 24 sata - 33.000 putnika

Kilometarske kolone pred stupanje novih mera na snagu

  • 2
BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Na graničnim prelazima i dalje se formiraju kilometarske kolone pred stupanje na snagu nove mere prema kojima je ulazak u Srbiju za strane državljane moguć samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a za državljane Srbije obavezan desetoodnevni karantin.

Prema poslednjim informacija, na ulazak u Srbiju iz Mađarske se čeka na Horgošu više od pet sati, a, kako navodi RTS, toliko se čeka i na mađarskom prelazu Reske.

Na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka, radi se maksimalnim kapacitetom, a granična policija i carina rade svoj posao ubrzano.

Od sinoć u 19 časova do jutros, u zemlju je iz Mađarske ušlo 12.500 putnika u 3.500 putničkih vozila, a od četvrtka je granicu na Horgošu prešlo 50.000 putnika.

Slična gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelebija, gde putnici čekaju oko tri sata.

Zbog epidemioloških mera u Mađarskoj, od 10 graničnih prelaza sa Srbijom, otvoreni su samo oni kod Horgoša i Kelebije, a zbog povećanog priliva vozila, Mađarska je juče otvorila i granični prelaz kod Bačkih Vinograda, koji radi 24 sata.

Preko Batrovaca u Srbiju ušlo 33.000 putnika za 24 sata

Za 24 časa je preko graničnog prelaza Batrovci u Srbiju ušlo gotovo 2.500 vozila, više od 100 autobusa i 33.000 putnika, javlja dopisnik RTS-a.

BATROVCI GRANICA GUZVA Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Većina putnika je u tranzitu i nastavlja put do Severne Makedonije i Albanije, a određen deo putnika odlazi i na Kosovo i Metohiju.

Na graničnom prelazu kažu da nikakve protivepidemijske mere nisu prepreka i da je ovaj broj putnika uobičajen za ovo doba godine.

Zbog velikog priliva saobraćaja su duža zadržavanja, a međuprostor između graničnog prelaza Bajakovo u Hrvatskoj i Batrovaca je uvek popunjen.

Na ulaz u Srbiju se čeka oko sat vremena, dok se dosta duže čeka na izlasku iz Slovenije, gde se čeka oko pet sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    20. decembar 2020 | 11:11

    Eto kakvi dolaze ... Samo cekali da vide kakve ce mere biti preduzete u Srbiji i u dva dana se spakovali i krenuli ... sto znaci da i tamo rade mani mi ga Mito ... ovde samo dosli da se bahate jer misle da mogu, e pa nece moci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA