≫ 

Brnabić: Krajem nedelje punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu

- Građani će moći da se prijave na sistem preko portala euprave moći da iskažu želju da se vakcinišu i da odaberu opciju kojom vakcinom žele da se vakcinušu - rekla je ona

  • 68
Univerzitetska bolnica Tiršova Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je posetila u Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršovu" gde su zdravstveni radnici primili vakcinu protiv korona virusa. Pored premijerke zaposlene u Tiršovoj obišli su i dr Srđa Janković i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i direktor klinike dr Siniša Dučić koji je rekao da je odziv njegovih kolega veoma dobar, što je, podvlači, vrlo značajno u suzbijanju pandemije korona virusa.

- Izuzetno je veliki odziv zdravstvenih radnika i oni pokazuju i daju primer ostalim građanima Srbije da je vakcina jedini spas da se okonča borba protiv kovida 19 i da nastavimo da živimo normalno. Od sutra proširujemo broj vakcinalnih punktova širom Srbije, uključujemo i sve Domove zdravlja, tako da u narednih 7 do 10 dana ćemo završiti vakcinaciju zdravstvenih radnika i zaposlenih, ali i onih koji borave u gerontološkim centrima - rekao je Mirsad Đerlek, državni seretar u Ministarstvu zdravlja.

Premijerka se posle posete zdravstvenim radnicima obratila medijima.

- Mi smo radili i završili plan punktova za masovnu vakcinaciju i to ćemo kao Krizni štab usvojiti do kraja nedelje. Na Beogradskom sajmu očekujemo da će biti otvoren punkt za masovnu vakcinaciju. Građani će moći da se prijave na sistem preko portala euprave moći da iskažu želju da se vakcinišu i da odaberu opciju kojom vakcinom žele da se vakcinušu - rekla je Brnabić.

Ona je rekla i da ne postoji bojazan da će postojati građanin Srbije koji će želeti da se vakciniše, a da to neće uspeti.

- Želim jasno da kažem da svi u Srbiji koji će želeti da se vakcinišu - imaćemo vakcine za njih. U ovom trenutku imamo dogovore za vakcinu za četiri miliona ljudi, odnosno 8 miliona vakcina. Već sutra dobijamo dodatne količine 18.525 dodatnih doza Fajzerovih vakcina. NRK je odobrila dozvolu za izvoz vakcine u Srbiju. Očekujemo još 500.000 doza Sputnjik vakcina i imamo sve preduslove da krenemo u masovnu imunizaciju - istakala je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra.

U februaru se, kaže, očekuje još dodatnih 1,3 do 1,5 miliona doza vakcina.

- I sve tako do maja, juna, i nadam se da ćemo moći da završimo vakcinaciju. Ako to uspemo, bićemo jedna od prvih zemalja koja će to završtiti u Evropi - rekla je Brnabić

Kada je reč o obaveznom PCR testu za ulazak u Srbiju, Brnabić je rekla da će ova mera biti revidirana sutra, kada zaseda Krizni štab.

- Sutra donosimo odluke o novim merema ili o produženju istih - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majkan

    10. januar 2021 | 11:53

    Isto ne pada mi na pamet da se vakcinisem.Imao sam covid i ja i svi moji ukucani , nista specijalno.Jedino te svi gledaju kao da imas koleru a ne covid.Od kad mi Srbi postajemo zamorcici da se nesto testira na nama?

  • Brundo

    10. januar 2021 | 11:42

    "Odziv je izuzetno velik?!"Zdravstveni radnici kazu suprotno.

  • Vlada

    10. januar 2021 | 11:34

    Da te cuje Paster sta pricas rekao bi" Sedi Brnabicka,jedan."Koji to lekari zele da se vakcinisu.Evo ja sam doktor.Pulmolog.Ne pada mi na pamet da primim vakcinu cije se mus pojave nece znati jos bar 5 do 10 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA