≫ 

Zbog korone bez publike: 35. Gusanijada samo na Jutjubu

Titulu pobedbnika u seniorskoj konkurenicji brani Arpad

  • 0
Guska, gusan, guske Guske / Foto: Merry Christmas /Pixabay

Pribojavali su se mokrinski guščari da će zbog korone ponoviti baksuzna 2006. godina, kad je zbog ptičjeg gripa izostalo Svetsko prvenstvo u nadmetanju gusana. Održavanje predstojeće 35. Gusanijade ne dovodi se u pitanje, a dosadašnji razvoj epidemiološke situacije ukazuje da će gusani šopati krilima i čvakati kljunovima bez prisustva publike.

To je portalu Gradski.online. potvrdio Živica Terzić, predsednik Udruženja “Belo pero”. Finalna nadmetanja održaće se 28. februara, u sve tri uzrasne kategorije. U kategoriji mladih registrovana su 52 gusana. Trideset ih je u najjačoj senirskoj konkurenciji, a u ligi dvogodaca 24.

Gusanijada, Mokrin, gusani Gusanijada ranijih godina / Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Najveća sportska takmičenja održavaju se bez prisustva publika. Sasvim je izvesno da će to biti slučaj ia našim Svetskim prvenstvom. I to je bolje nego da nam se ponovi 2006. Kako tradicija nalaže, odmah nakon novogodišnjim i božićnih praznika, mokrinski guščari su uveli svoje ljubimce u višenedeljni trenažni proces, kako bi što bolje dočekali finale.

Konsultovali smo se sa našim lokalnim Kriznim štabom. Dobili smo “zeleno svetlo”, ali je uslov svih uslova da nema publika. Mi se toga i držimo. Ukoliko se epidemiološka situacija ne popravi, razmišljamo da finale prikažemo na Youtube. Takav je plan- otkriva Terzić.

Titulu pobedbnika u seniorskoj konkurenicji brani Arpad. Njegov gazda, Željko Radaković, veruje da mogu da odbrane naslov svetskog prvaka. Ovogodišnji ciklus eliminacionih nadmetanja okupiće stotinak gusana egzotičnih imena:

-Ranijih godina divili smo se i Cezaru. Nurmagomedov, Putin, Porzingis, Spartak, Kočiz, Erupcija, Izbeglica i Begunac samo su neka od imena gusana jakih kljunova i moćnih krila.

Uveren sam da će vlasnicima mlađih gusana, koji još nisu kršteni, možda baš korona biti inspirativna. Neće me čuditi da se dohvate pernati dr Kon i Fajzer, ili da Sputnjik V izađe na megdan Crvenoj zoni- kaže Terzić. Ovo takmičenje je zvanično registrovana u UNESKO, a održava se od 1986. godine.

Video: Hrabre guske oterale aligatora sa golf terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA