Aca, Dušan i Milan žive bez roditelja kod bake i deke: Raduju se sitnicama, a traže samo osnovno

Prošle godine, humani ljudi pomogli su im da renoviraju kupatilo, a sada potencijalnu pretnju u kući predstavlja zid koji je napukao

  • 5
Mali Suvodol, Pirot, braća, dečaci, pomoć Foto: Pirotske vesti

Trojica braća iz Malog Suvodola kod Pirota, Aleksandar, učenik petog razreda, Dušan, učenik trećeg i Milan učenik prvog razreda odrastaju bez roditelja, kod bake i deke u selu Mali Suvodol.

Iako žive u teškim uslovima, zahvaljujući pomoći humanih ljudi dobili su kupatilo, ovih dana dobili su i tablete od Grada što ih je posebno obradovalo jer su o tome sanjali, pišu Pirotske vesti.

Da bi živeli u prihvatljivim uslovima, potrebno je još samo malo - sanacija jednog od zidova kuće u kojoj žive, kako bi se objekat sačuvao od urušavanja do koga bi moglo da dođe ako zid potpuno "popusti".

Iako žive u teškim uslovima, malim herojima ne nedostaje osmeh na licu, a slatkiši i igračke koje su im ovih dana odneli naši humani sugrađani izazvali su neizmerno zadovoljstvo i sreću.

- Mališani su preslatki, a nešto slatkiša i igračaka koje smo im odneli izazvali su pravu erupciju oduševljenja. Posebno su se pohvalili tabletima jer je to nešto o čemu su, nažalost, do sada mogli samo da sanjaju.

Prošle godine su dobili kupatilo zahvaljujući humanitarnoj akciji koju su organizovali naši sugrađani, a ono što je ostalo, a za šta ćemo pokušati da se pobrinemo da nađemo donatore, jeste sanacija jednog od zidova kuće, koji je napukao i predstavlja potencijalnu opasnost po objekat - kaže Jovan Nikolić, humani Piroćanac koji je ovih dana ponovo obišao baka Ljilju i deka Žiku koji se nadljudski bore da izvedu na put svoja tri sokola - Aleksandra, Dušana i Milana.

- Zid je napukao celom dužinom i ovim putem apelujemo na kompanije koje su u mogućnosti da nam se jave i pomognu da se renovira zid u kući u kojoj živi ova porodica - kaže Jovan, koji je inače profesor u Tehničkoj školi u Pirotu.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. januar 2021 | 23:56

    Zivi bili 100 godina .. Ja se samo nadam da ih niko nece odvojiti od bake i deke , ili razdvojiti njih trojicu .Kao sto su onom coveku uzeli cerke i dali u hraniteljsku pordicu .. Momcima sve najbolje od srca .Da sam blize Pirota i ja bih im nakupovao stvari i odneo , jer nema niceg lepseg na svetu od decijeg osmeha .

  • Danica

    22. januar 2021 | 23:54

    Dajte neke podatke o ovoj deci.Kako možemo poslati hranu,garderobu novac?Pa koliko ko moze.

  • CQ

    23. januar 2021 | 08:03

    A šta se desilo sa roditeljima,jesu li živi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA