≫ 

Posadiće 68 bagrema kao sećanje na Đorđa Balaševića: Emotivni gest osnovne škole u Donjoj Trnavi

Veliki kantautor preminuo je u 68. godini

  • 13
Đorđe Balašević Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Smrt kantautora Đorđa Balaševića potresla je ceo region, a prvenstveno celu Srbiju, ujedinjenu u bolu zbog tako velikog gubitka. Sa njim su se dosad oprostile brojne poznate ličnosti, ali i fanovi širom zemlje koji će večno pamtiti njegova velika dela.

Kako bi mu odali priznanje, u osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi blizu Niša, učenici i nastavnici rešili su da posade 68 sadnica bagrema.

- Svi već znate da je od kovida 19 preminuo Đorđe Balašević u 68. godini. Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu... makar se naježio. S druge strane, imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta i koja je zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje. Odlučili smo da posadimo 68 sadnica belog bagrema, mađarskog, onog o kom je pevao i da jedan deo dvorišta, gde ima mesta pretvorimo u Đoletov park - rekao je Marko Ristić, direktor ove osnovne škole, prenosi Kurir.

Kako je naveo, razloga za to ima previše.

- O ekološkim i edukativnim ne moramo piričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od Kovida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti - rekao je direktor.

Video: Poslednji pozdrav Đorđu Balaševiću iz kovid bolnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    20. februar 2021 | 14:50

    Bravo!

  • AcaBg

    20. februar 2021 | 15:50

    Kakav smo mi mazohistički narod. Nije ni čudo što je naše ljude u Americi i Kanadi sramota da kažu da su Srbi. Čovek koji se deklarisao kao Hrvat iako to nije bio, koji je govorio da priča hrvatskim jezikom i koji je vređao Srbe u Zagrebu. Hrvatska mu je bila u srcu, a ne Srbija. Neka mu je laka crna zemlja, ali Srbija nema za čim da žali. Isto kao što Tita žale i dan danas, a taj em nam je duplo skratio granice još je i prikrivao genocid nad nama i zadužio pedeset generacija svojim kreditima.

  • Vitez Koja

    20. februar 2021 | 15:27

    Djole je zaslužio spomenik barem u Novom Sadu, kao pesnik koji može da stane rame uz rame sa slavnim pesnicima koje je ova zemlja imala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA