Rođena Danica, najsjajnija zvezda: Došla na svet prva beba iz odmrznutog embriona

Kako je objavio predsednik Srbije, za dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, 30 beba je došlo na svet putem vantelesne oplodnje

  • 5
Beba Ilustracija, Foto: Pixabay

U UKC Kragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba, objavio je na Instagram profilu avucic predsednik Srbije.

- Prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu – koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu - naveo je Vučić.

- Od srca želim da čestitam ponosnoj majci, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo - napisao je predsednik Srbije.

Kako navodi, za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba je došlo na ovaj svet putem vantelesne oplodnje.

- Država će nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. Jer, budućnost Srbije su naša deca! - napisao je Vučić na Instagram profilu avucic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA