≫ 

Restaurirani "fića" u policiji u Vrbasu, zna se i zašto: Nekada se na teren išlo pešice ili biciklom

Povodom postavljanja popularne “fiće” policijsku stanicu je posetio najstariji penzioner PS Vrbas, 91. godišnji Vukašin Vujadinović

  • 3
Policijska stanica Vrbas, Vukašin Vujadinović Foto: Facebook/Policijska stanica Vrbas

Dvorište policijske stanice u Vrbasu je ukrašeno restauiranom policijskom “fićom”.

Povodom postavljanja popularne “fiće” policijsku stanicu je posetio najstariji penzioner PS Vrbas, 91. godišnji Vukašin Vujadinović. U razgovoru sa starešinama policijske stanice evocirane su uspomene na radne obaveze iz prošlog veka.

Vukašin je, kako je objavljeno na Fejsbuk stranici ove uprave, zasnovao radni odnos davne 1954. a penzionisao se 1981. godine.

- Sredinom pedesetih imali smo nekoliko vozila terenskih preostalih iz rata čuveni Zindap, ali je bilo malo onih koji su imali položen vozački ispit. Patrola je tada držala reon u trajanju 24 časa uglavnom pešice a nekada na biciklu. Nakon 24 časovnog dežurstva sledio je odmor od 24 časa. Radost u stanici je bila kada su u stanicu pristigle 3 nove "fiće" krem boje.

- Posle nekoliko godina pojačali smo se za popularnog tristaća i jednu bubu da bi osamdesetih pristiglo nekoliko stojadina - rekao je Vukašin.

Vukašinu su starešine uz skromne poklone poželeli dobro zdravlje i ponovni susret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna G

    30. mart 2021 | 19:46

    On sa 27 godinanradnog staza otisao u penziju, a ja cu da gulim do 45 radnog staža,ako naravno dozivim ..i onda mi neko kaze da komunisticko doba nije valjalo da je demokratika svetinja😡

  • Miloš

    30. mart 2021 | 16:34

    Zašto Vulin nije sekao vrpcu?

  • VV

    29. april 2021 | 19:41

    Samo mala primedba, pisalo je 'MILICIJA', a ne МИЛИЦИЈА.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA