Brnabić otkrila kad će doći do potpunog popuštanja mera

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak

  • 10
Sednica Kriznog staba

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će potpuno popuštanje mera biti "tek kada se dođe do 60 odsto" vakcinisanih građana Srbije.

- Stagniramo po broju vakcinisanih i dalje smo na 48 odsto, ali dok god ne stignemo do nekih 60 odsto, nema popuštanja, jer se plašim da se korona ne vrati - rekla je ona i dodala da je neophodno da se još građana vakciniše.

Kako je ranije objavljeno, potrebno je još oko 340.000 osoba da bi se dostigao cilj od 50 odsto starijih od 18 godina koji su primili bar jednu dozu vakcine.

Krizni štab Vlade Srbije i premijerka Ana Brnabić ranije su istakli da je rok da se taj cilj ostvari 21. juna, nakon čega može da usledi popuštanje mera.

Sednica Kriznog štaba biće održana sutra, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će zatražiti dodatno popuštanje mera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    13. jun 2021 | 13:52

    odjednom se ne umire...virus otisao na letovanje sad nemorate kao prosle godine da rasterujete narod sa vojskom i dugim cevima :) jel vodite kolika je to LAZ sada?

  • Dex

    13. jun 2021 | 14:02

    Tako je rano je jos.

  • Nenad

    13. jun 2021 | 17:21

    Izgleda da se niko nece vise vakcinise pa o toj cifri mozete samo da sanjate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA