≫ 

Strah u porodici Perić na KiM nakon mučkog napada na Nikolu: "Sada ne smemo da izađemo na put"

Napad na Nikolu Perića je drugi fizički napad za mesec i po dana na srpske dečake na Kosovu i Metohiji

  • 5
Nikola Perić, pretučen Srbin Foto: Kosovo online

U selu Zebince kod Novog Brda nadomak kuće sinoć je pretučen 23-ogodišnji Nikola Perić. Iako je njegovo stanje je stabilno, još nije otpušten iz bolnice u Gnjilanu.

Od početka godine to je 90. napad na Srbe, arivremene institucije u Prištini i međunarodna zajednica ćute, piše RTS.

Deo puta u Zebincu Nikola Perić bezbedno je prolazio bezbroj puta do sinoć, kada su iz automobila izašla dva muškarca i počela da ga tuku.

- Dete udareno, nije znalo ni kako su ga bili i šta su mu radili. To je sve bilo prljavo, krv curi, to se ne vidi od udaraca koliko su ga udarili. Kada smo počeli da trčimo i da vičemo, oni su upalili kola i otišli - kaže Živanka Perić, očevidac.

Prijavili su napad policiji, te je Nikola odveden je u bolnicu u Gnjilane, a ne u Gračanicu kako je porodica tražila. Slobodan Perić posetio je sina u bolničkoj sobi. Kaže da su povrede i otekline veće nego što su bile.

- Nije dobro, nije dobro, pošto ga ne puštaju iz bolnice nije. Najviše na glavi ima povrede - rekao je Slobodan Perić, otac napadnutog Nikole.

Perići su, navodno, najbrojnija porodica u Zebincu. Napad na članove familije, najstarijeg Slobodana neće da pokoleba u nameri da ostane na svom imanju, ali ističe da nemaju garantovanu bezbednost.

- Zaštita nula. Ali ću da se borim da ostanem. Ostajem ovde. Možda se nekome neki put okrene kolo sreće - dodaje Slobodan.

Kako se navodi, ni ukućani u porodici Perić nisu spokojni. Pogotovu žene i nejač.

- Plašim se, imam četvoro dece. Ovaj moj mali video šta se desilo, pa se uplašio. Sada ne smemo da izađemo na put, ni decu da šetamo od straha - ispričala je Silvana Perić.

Napadači u crnom automobilu, koji su po kazivanju očevidaca pričali na albanskom, viđani su juče više puta na lokalnom putu. Meštanima su bili sumnjivi, ali ih nisu prijavili policiji.

U policiji su ocu napadnutog dečaka rekli da veruju da će otkriti napadače, dok u lokalnoj samoupravi nemaju drugu mogućnost osim da apeluju da se slični napadi ne ponove.

- Nadam se da će sigurnosnim kamerama kojih ima na regionalnom putu i da ostavljamo da istražni organi rade ono maksimalno i da počinioce pronađu - istakao je Svetislav Ivanović , predsednik Opštine Novo Brdo.

Ovo je drugi fizički napad za mesec i po dana na srpske dečake na Kosovu i Metohiji. Početkom jula napadnut je Nikola Perić u Gojbulji, a sada Nikola Perić u Zebincu. Ima li među Srbima na Kosovu i Metohiji i trećeg Nikole Perića? Iskustvo je pokazalo da ima i da treba da se pričuva.

Video: Grupa Albanaca napala srpskog dečaka u Vučitrnu i naneli mu povrede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex-SAJ

    10. avgust 2021 | 21:56

    Sandžak,Kosovo,Crna Gora..svugde na lupaju.

  • DARKO 100%

    10. avgust 2021 | 21:53

    ...moralo nam se osvetiti negde i to gde nas najvise boli.

  • AV AV

    10. avgust 2021 | 21:52

    Neka,neka..sve po zasluzi.Ne mozes klati komsije po bivsoj Jugi i dobrom se nadati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA