Bure sa opasnim medicinskim otpadom i dalje ispred škole: Policija traži nesavesnog Nišliju

Direktorka škole Jasmina Stanković kaže da je bila neprijatno iznenađena onim što je zatekla ispred školske kapije

  • 5
Niš medicinski otpad ispred osnovne škole bure naselje Apelovac direktorka Jasmina Stanković Foto: Telegraf.rs

Bure sa medicinskim otpadom i dalje se nalazi ispred ulaza u Osnovnu školu „Sreten Mladenović Mika“ u niškom naselju Apelovac gde je, prema svedočenju meštana, ostavljeno pre tri dana. Međutim, nakon pisanja Telegrafa na lice mesta je izašla Komunalna milicija i policija, pa se očekuje da će opasan otpad biti uklonjen do sutra, kada oko tri stotine osnovaca treba da počne da pohađa nastavu.

Direktorka škole Jasmina Stanković kaže da je bila neprijatno iznenađena onim što je zatekla ispred školske kapije.

- Mogu da kažem da se radi o neodgovornom ponašanju posebno u ovoj situaciji, s obzirom na to da deca sutra polaze u školu. Onaj ko je ovo uradio treba da snosi zakonske posledice. Kontaktiraćemo komunalnu policiju, ovo jeste van škole ali uz neposredni ulaz škole, kako bi otpad bi što pre uklonjen kazala je Stanković.

Policija je na osnovu natpisa na buretu pokušavala da ustanovi ko je njegov vlasnik te tragala za eventualnim nadzornim kamerama koje bi pomogle da se ustanovi ko se na krajnje opasan i neodgovoran način otarasio bajatih farmaceutskih preparata.

Kartonsko bure na kojem piše da se radi o opasnom farmaceutskom otpadu, puno je plastičnih bočica od medikamenata a umesto poklopcem, pokriveno je samo šarenom tkaninom.

Velimir Đorđević, čija je kuća u neposrednoj blizini škole, prvi je primetio da je kraj kontejnera na ulazu u ovu obrazovnu ustanovu, ostavljeno nešto čemu tu ni u kom slučaju nije mesto.

- Jasno piše da se radi o opasnom otpadu, ko ga je doneo ne znam ali je jasno da ga je dovezao kolima i ostavio tu. Ne verujem da je otpad iz naše ambulante, pre će biti iz neke privatne zdravstvene ustanove. U svakom slučaju, to je nedopustivo, to je bruka i sramota za sve nas, za naše društvo. Čovek ostaje bez reči, da neko donese medicinski otpad i ostavi ga ispred škole i to baš sada kad će deca početi da dolaze na nastavu, to je potez koji zaslužuje svaku osudu – priča ogorčeni čovek.

Kaže da nisu ugrožena samo deca, već i mnogobrojni stanovnici ovog niškog naselja.

- Taj kontejner pored koga je ostavljeno bure, pripada obližnjem hipermarketu. Mnogo ljudi ovde prolazi baš zbog te radnje, jer se većina snabdeva namirnicama na tom mestu. Nadam se da će nadležni reagovati i odneti otpad pre nego što deca pođu u školu a očekujem da će se utvrditi ko ga je ovde ostavio – kazao je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA