≫ 

Apatinac upecao grdosiju tešku 72 kg, dužu od 2 metra: "Borba je trajala sat vremena"

Medić je koristio štap Fujitsu Team 30-120g, 2,7 metara, mašinicu Shimano Saragosa 6000, strunu Rapala Sufix 50 lb i varalicu glavinjara Sebila 80g

  • 8

Apatinac Božo Medić (38) upecao je u ponedeljak, oko 17 i 30 časova, soma teškog 72 kilograma. Kapitalac je uhvaćen na 1395. kilometru Dunava, na potezu Čifutskog kanala, nizvodno od Apatina oko pet kilometara.

Borba sa ovom grdosijom, dugačkom 2,10 metara, trajala je oko sat vremena. Mediću je u pomoć pritekao kolega Staša Kovačević, koji je sa njim bio u čamcu i zajedno su uspeli da ga savladaju i ubace u čamac, prenose Apatinske novine.

Inače, Božo je pecanje zavoleo uz svoga dedu, čije ime nosi, a koji je takođe bio strastveni pecaroš. Deda ga je redovno vodio sa sobom na pecanje i veoma brzo ga učlanio u USR “Bucov”, čiji je i sam bio član.

U svojoj dugogodišnjoj pecaroškoj karijeri, Božo je do sada imao više kapitalnih primeraka, ali mu je ovaj, današnji, ubedljivo najveći.

Božo će ulov podeliti sa prijateljima.

Video: Snimak sa mosta koji pokazuje Acu u borbi sa velikim somom i jakom strujom Dunava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA