Kolaps na auto-putu Miloš Veliki: Kilometarska kolona vozila iz Beograda ka Užicu formirana kod Čačka

Pojedini vozači skoro pola sata čekaju da nastave svoj put

  • 11
Auto put Miloš Veliki Foto: RINA

Tokom večernjih sati na naplatnoj rampi u Preljini na auto-putu Miloš Veliki došlo je do kolapsa u saobraćaju, a formirana je kilometarska kolona vozila iz pravca Beograda ka Užicu. Pojedini vozači skoro pola sata čekaju da nastave svoj put.

- Ovo je zaista kolaps, očekivali smo gužve, ali ne baš u ovolikoj meri. Definitivno je da sve dok se ne produži deonica auto puta treba da budemo spremni da će nam put oko Čačka potrajati skoro kao put od Beograda do Preljine. Nakon što izađemo sa naplatne rampe, kolaps je često i na obilaznici. Tek nakon što se prođe Ovčar Banja možemo da se nadamo normalnoj vožnji - rekao je za RINU Nenad Simić iz Beograda.

Kraj muka kako za vozače, tako i za meštane Preljine očekuje se da završetkom deonice autoputa od Preljine do Požege koja se očekuje u narednom periodu.

Vozači su ranije danas pozvani i na dodatan oprez jer se saobrćaj iz pravca Užica ka Zlatiboru na pojedinim deonicama odvija otežano.

- Registrovana je pojava nekoliko manjih odrona i zato apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju kako ne bi došlo do incidenata u saobraćaju, naročito kad je pojačan intenzitet vozila i gužve su na kolovozu - kažu u JP Putevi Užice.

Kilometarske kolone vozila ne bi trebalo da čude jer su skoro svi smeštajni kapaciteti na planinama Zapadne Srbije već puni i traži se mesto više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    24. decembar 2021 | 19:47

    Nema se. "Loše živimo". "Gladni smo". "Hoćemo čist vazduh". Gde su sad "ekolozi" da blokiraju puteve? Verivatno u nekom autu, na putu ka prasićima na ražnju.

  • Гаргамел

    24. decembar 2021 | 19:51

    Обзиром на менталитет наших возача, на путу и није гужва. Кад крене прво возило у колони која стоји, сва остала возила крећу једно по једно са драмским паузама. Не дао Бог да крену приближно истовремено. Прво треба неколико секунди да информација од очију стигне до мозга па онда још пар секунди да возач погледа где је ручица мењача па тек онда крене. Непотребно и небезбедно приближавање возилу испред које је узрок ланчаних судара је код нас веома популарно. Све у свему превише саможивих људи на путу са све пешацима. . .

  • Miško

    24. decembar 2021 | 20:01

    Da li smo toliko blesavi ljudi da krenemo sa porodicom, recimo, na Zlatibor, a da nismo rezervisali smeštaj, nego odemo tamo i tražimo "mesto više!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA