Maleni borac prvi rođendan slavi u bolnici: Boškova porodica se nada da će 2022. biti bolja

"Kratko javljanje, ali lepim povodom"

  • 4

MalnBoško Gugleta rođen je 14. jauara 2021. godine. Nakon tri meseca roditelji su primetili da nešto nije u redu. Njegovi pokreti su zamirali. Gledajući snimke starijeg sina Dušana, uznemirenost je rasla.

Ubrzo je stigla dijagnoza. Boško Gugleta jedno je od šest SMA dece, koliko se ih se u proseku u Srbiji godišnje rodi.

Već od 19. juna Boško je bio na intenzivnoj nezi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. Nije mogao samostalno da diše ni da se hrani.

Onda je pokrenuta nova akcija prikupljanja pomoći za lečenje u inostranstvu. Već 18. avgusta je prikupljen novac za lečenje zolgensmom, a 7. septembra dečak je stigao u Budimpeštu na lečenje.

Kako smo u novembru pisali, Boško još uvek nije primio terapiju, a prva vest od tada o stanju dečaka objavljena je danas - na njegov prvi rođendan.

Kako se navodi na stranici "Da i Boško pobedi SMA", dečak je veći i jači iz dana u dan.

- Dragi prijatelji, javljamo se posle dužeg vremena jer zaista nismo imali nikakve konkretne vesti koje bismo rado podelili sa vama. I ovo javljanje je kratko, ali lepim povodom. Danas, na dan Svetog Vasilija Velikog, želimo da zajedno proslavimo prvi rođendan Boška, a crkveno Vasilija. Naš mali borac se dobro drži. Veći je i jači iz dana u dan.

Novu godinu, Božić i rođendan proslavljamo u bolnici sa nadom da će 2022. godina biti bolja. I sve to uz neizmernu zahvalnost prema svima vama koji ste naša najveća podrška. Želimo da i vaša nova godina bude bolja nego prethodna – da budete zdravi, srećni, blagosloveni i uvek ispunjeni mirom i radošću. Čuvajte sebe i svoje najmilije - poručili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    14. januar 2022 | 19:53

    zelim ti da ti zivot done puno zdravlja,radosti i da nikada vise neznas za bol!sretan rodjendan🥳🥳🥳

  • Ja

    14. januar 2022 | 20:53

    Duša mala napaćena. Sećam se bolnog izraza lica, srce da se pocepa svakome. Neka ide na bolje, sve će da zaboravi. Slatkiš

  • Goga

    14. januar 2022 | 22:29

    Dušo moja mila, srećan ti rođendan dušo, ozdravi mili moj i da nikada, ali nikada više ne budeš bolestan, ljubi te jedna baka mili moj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA