≫ 

Dirljiva priča o nađenom novčaniku u Loznici: Izgubio poslednju očevu penziju, od tih para podizao spomenik

Nikola i Miroljub pronašli su pare na ulici, a kada su pronašli vlasnika, saznali su da je reč o bivšem pripadniku MUP-a kojem je otac nedavno preminuo

  • 2
Loznica, vraćen novac Foto: Lozničke novosti

Nikola Guševac i Miroljub Ivanović iz Loznice pronašli su novac i dokumenta jednog sugrađanina i sve nađeno mu, na njegovo oduševljenje, vratili. Šta se desilo za Lozničke novosti priča Guševac, koji, kako kaže, često nalazi novac ili mobilne telefone i uvek ih vraća vlasnicima.

Posle sastanka u Auto-moto udruženju čiji su članovi, u blizini prostorija, u večernjim satima, našli su mobilni telefon, više ličnih dokumenata i novac. Odmah su znali da je naredni korak pronaći vlasnika i sve to mu predati.

- Našli smo 480 evra, 17.000 dinara, vozačku i saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu, ispostavilo se oca vlasnika izgubljenih stvari, značku Nezavisnog sindikata policije tako da smo shvatili da je reč o, kasnije smo saznali, penzionisanom pripadniku MUP-a. Prema adresi iz isprava otišli smo do kuće osobe čija su dokumenta, ali nije bio tu i tamo smo zatekli njegovu majku, ženu u godinama. Objasnili smo o čemu se radi, ostavili broj telefona, i kazali da ćemo sve nađeno odneti u lozničku policijsku stanicu, što smo i učinili - priča Guševac.

U policiji su sve nađeno predali, ispoštovana je procedura, sačinjen zapisnik, a policajci su, kažu nalazači, posao obavili "korektno i profesionalno".

- Čovek me je ubrzo nazvao i rekao da ne može da veruje da još ima onih koji postupaju kao mi. Na njegovo instiranje da se vidimo, danas smo se sreli i malo popričali. On kaže da mu je važnije što smo mu vratili dokumenta nego novac, a kada smo čuli o čemu se radi, još draže nam je što smo ovako postupili. Naime, njemu je otac preminuo u avgustu, a novac koji smo našli je poslednja očeva penzija koju je podigao. Novac koji smo našli planirao je da ostavi da podigne ocu spomenik. Zahvalan je i više puta je rekao "hvala Bogu da još ima takvih ljudi" - kaže Gluševac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako je momci!

    6. februar 2022 | 06:53

    O ovome pisite bravo momci casni i posteni! O ovome pisite dok ga jos ima medju nama pustite nas da ucimo biti ljudi od ovakvih postenjacina a ne od ljudskog dna koje se nalazi na zadruzi i ovih nasih takozvanih Jetset-stars

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA