≫ 

Baka Dušanka i 6 unučića opet imaju razloga za smeh: Unuk pokušao da se ubije, a sad im sređuju kuću

Nakon što je najstariji unuk pokušao da se ubije zbog dugovanja, javili su se humanitarci iz cele Srbije, pa čak i iz Amerike sa željom da porodici iz Brzog Broda omoguće dostojanstven život

  • 0
Pokušaj samoubistva mladog Nišlije Cvetkovići Brzi Brod pomoć, baba Dušanka i unuci Foto: D.K

Priča bake Dušanke Cvetković i njenih šestoro unučadi koji žive u nemaštini, dirnula je srca humanih ljudi. Nakon što je najstariji unuk pokušao da se ubije zbog dugovanja, javili su se humanitarci iz cele Srbije, pa čak i iz Amerike sa željom da porodici iz Brzog Broda omoguće dostojanstven život, prenosi tvzonaplus.rs.

Radovi na renoviranju doma Cvetkovića su već počeli za šta se postarala Fondacija „Pokreni život“, a javili su se nadležne institucije ali i ljudi dobre volje koji žele da otplate dugove porodice.

Ovo je peta kuća u Srbiji koja se uređuje zahvaljujući Fondaciji „Pokreni život“ iz koje poručuju da će porodici Cvetković sa završetkom radova biti potreban nov nameštaj.

Podsetimo, teška sudbina zadesila je Dušanku Cvetković iz niškog naselja Brzi Brod koja je kulminirala pokušajem samoubistva njenog dvadesetdvogodišnjeg unuka, jednog od šestoro dece njenog pokojnog sina Bojana, ratnog vojnog invalida preminulog prošle godine. Njih sedmoro živi od Dušankine penzije od 15.000 dinara plus još 20.000 dinara, koliko dobija na ime tuđe nege i pomoći za decu.

Unučići bi trebalo da naslede očevu penziju, ali postupak ostvarivanja ovog prava je još u toku. Nagomilali su im se dugovi od kojih je najveći onaj za struju od 1.300.000 dinara, pa Dušanka tvrdi da je nemaština bila razlog što je njen najstariji unuk doneo kobnu odluku koja se pukom srećom nije završila njegovom smrću.

Svi koji žele da budu deo ove humanitarne akcije donacije mogu uplatiti na dinarske račune ili da pošalju poruku na broj 3800, čija je cena 200 dinara.

165-7010855807-48 – Addiko banka,

160-6000000838286-13 – Banka Intesa

IBAN RS351657010855831-73

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA