≫ 

Svetlani iz Zaječara u kući raste drvo: Izniklo iz zida, diže i behaton ploče, nadležni ne mogu da ga iseku

Svetlana ostaje sa zebnjom i strahom da će joj koren bagrema urušiti kuću od temelja i bez nade za rešenje problema

  • 22

Svetlana Jovanović iz Zaječara ima, ne baš svakidašnji problem. Pre desetak dana, u kući u kojoj živi, počelo je da niče drvo.

Kako kaže, glavni "krivac" je bagrem koji je pre skoro pet godina, nakon rekonstrukcije ulice, posađen neposredno do njene kuće, javlja Radio Magnum.

Kako drvo preti da uruši kuću, Svetlana se obratila nadležnima koji su izašli na teren, a nakon toga joj i saopštili da drvo neće biti uklonjeno.

- Iza kreveta, prema prozoru, pojavilo se zelenilo. Kada sam pogledala, uočila sam bagrem koji je iznikao između zida i poda. Ispred moje kuće je, nakon rekonstrukcije ulice, pre pet godina posađena sadnica bagrema, za koju smatram, da je pustila koren, proširila se ka mojoj kući i napravila problem. Ovo nije prvi put. Pre nekog vremena još jedna sadnica je iznikla ali sam je u strahu odmah počupala - rekla je Svetlana.

Ona se obratila nadležnima, koji su nakon prijave, izašli na teren.

- Obratila sam se komunalnoj inspekciji, a oni su, zajedno sa ženom koja radi u JKP Timok održavanje, za koju su mi rekli da je stručno lice, izašli na teren, pogledali ali mi rekli da je sadnica koja je zasađena pre pet godina, "školovana", da je u pitanju kalemljeno drvo i da ne može da se iseče, iako, to drvo diže behaton ploče, a žile je pustilo prema mojoj kući i preti da je uruši. Mi smo to drvo negovali kad je zasađeno ali eto, sada je napravilo problem.

Kako Svetlana kaže, i drvored koji je postojao u ovoj ulici pre rekonstrukcije, pravio je problem, ali ne u ovoj meri, da žile korena ispod trotoara, dođu do kuće i drvo nikne u sobi.

- I ranije je bio drvored u ovoj ulici, ali ja sam intervenisala i tada, kada je drvo počelo, u to vreme da diže beton, nadležni su došli i isekli ga, međutim sada su mi rekli da nema nikakvog osnova da ovo drvo iseku.

Povodom Svetlaninog slučaja, redakcija Magnum radija kontaktirala je nadležne iz Javnog komunalnog preduzeća "Timok održavnje" koji su se oglasili saopštenjem. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća Timok održavanje su, nakon poziva komunalne inspekcije, izašli na teren i konstatovali da je sadnica kuglastog kalemljenog bagrema mlada, zdrava i bez osnova za seču, što je i propisano Odlukom o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara (član 89. i 90.). Mi kao firma, nemamo ingerencije za seču stabala bez naloga komunalne inspekcije, pa s tim u vezi i nismo mogli da reagujemo po prijavi Svetlane Jovanović iz Zaječara“, navodi se u saopštenju JKP "Timok održavanje".

Komunalna inspekcija, koja je po Svetlaninoj prijavi reagovala, poslala je odgovor na zahtev ove Zaječarke u kojoj se, između ostalog, navodi, da ovlašćeno preduzeće vrši redovno sezonsko i plansko orezivanje drvoreda i stablo će, u ovom slučaju, biti uređeno u skladu sa propisima, ali, kako se navodi u odgovoru, nikako neće biti uklonjeno.

Nakon ovakvog odgovora, Svetlana ostaje sa zebnjom i strahom da će joj koren bagrema urušiti kuću od temelja i bez nade za rešenje problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    18. septembar 2022 | 08:24

    Gosodjo ne mozete kao fina i vaspitana da se nosite sa foteljasima, spustite se na njihov nivo zalite drvo sa pola litra nafte i problem resen. Ko je to uradio ? Nemamo pojma.

  • Zlaja

    18. septembar 2022 | 07:18

    Malo totala na koren i tako se bagrem lepo osuši...

  • Jujuju

    18. septembar 2022 | 07:30

    Uzmi setro zalivaj ga otrovima i naftom da uvene nema druge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA