Porodici Sekrenj izgorela je kuća: I dalje žive bez struje, ni posle mesec dana niko se nije javio za pomoć

Broj žiro računa je: 275002691108837123

  • 0
Zapaljena kuća, porodica Sekrenj Foto: Privatna arhiva

Početkom novembra porodica Sekrenj iz Melenaca kod Zrenjanina ostala je bez krova nad glavom kada je požar zahvatio kompletnu kuću. Mesec dana nakon tragičnog događaja Johan Sekrenj koji živi sa suprugom i dva maloletna sina u jednoj sobi i dalje moli za pomoć, iako se do sada još uvek niko nije javio da im pruži novčanu pomoć za ono što im je najpotrebnije - građevinski materijal, kako bi uspešno renovirali porodični dom.

- Niko nam ništa ne pomaže, ne znam zbog čega se to dešava. Kuća je u istom stanju, kao što je bila narednog dana nakon požara. U užasnom je stanju. Ja sa svojom suprugom i dva maloletna sina živim u jednoj sobi. Kuća nije za stanovanje i jako nam je teško. Izgoreo nam je celokupan nameštaj i instalacije - izjada se za Telegraf.rs Johan S.

On kaže da su u proteklih mesec dana dobili pomoć samo u vidu osnovnih potrepština, poput sredstava za higijenu i odeće za decu, ali da se nažalost niko nije javljao da novčano pomogne za građevinski materijal.

- Potreban nam je novac za građevinski materijal, pesak. Potrebno je i da se gipsane ploče stave. Takođe, neophodno je i instalacije da promenimo - priča Johan i dodaje:

- Na svu sreću dobili smo pravo na dečiji dodatak koji iznosi svega 6.000 dinara, ali su nas odbili za osiguranje. Ja radim sezonske, slabo plaćene poslove. Moja supruga ne radi nigde.

Podsetimo, kuća je izgorela zbog loše strujne instalacije. Tada je Johan ostao bez ičega i sada je prinuđen da sa svojom četvoročlanom porodicom živi u jendoj prostoriji koja nema čak ni struju.

- Požar se dogodio u nedelju ujutru, kada sam slagao drva. Osetio sam najpre neprijatan miris i pomislio sam da on dolazi iz komšijskog dvorišta. Bio sam u zabludi da komšije pale lišća i zbog toga sam nastavio da slažem drva. Međutim, ubrzo sam primetio da nešto nije u redu. Ušao sam u kuću, otvorio vrata od sobe i odjedanput je planulo. Bilo je puno dima i došlo je do kratkog spoja struje zbog čega je izbio ogroman požar - ispričao je tada Johan za Telegraf.rs.

Svi koji su u mogućnosti mole se da pozovu Johana na broj telefona 061/6060-580.

Broj žiro računa za pomoć je: 275002691108837123

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA