≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

KUD Kopaonik ispred bodljikave žice u Leposaviću peva srpske pesme: I građani s njima pustili glas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okupljeni građani i članovi KUD su po završetku programa prišli do ograde i zajedno pevali srpske pesme

  • 13

U znak podrške srpskom narodu na severu Kosova članovi Kulturno-umetničkog društva "Kopaonik" prodefilovali su ulicama Leposavića i ispred zgrade opštine, gde građani već sedmi dan mirno protestuju zbog upada kosovskih specijalaca, izveli tradicionalne srpske igre i pesme, piše Kosovo online.

Danas se obeležava Mali Spasovdan, a članovi KUD "Kopaonik" nosili su ikonu Svetog kralja Milutina i i transparente "Kosovo duša Srbije SOS spasite našu dušu" i "Nikola Mirotić o malom Spasovdanu Leposavić 2023. Hvala ti, brate Srbine".

Program je izveden tik do vojnika Kfora i metalne ograde i bodljikave žice koja je postavljena ispred zgrade opštine, a članovi KUD "Kopaonik" pozdravljeni su aplauzima prisutnih koji nisu uspeli da sakriju emocije.

Okupljeni građani i članovi KUD su po završetku programa prišli do ograde i zajedno pevali srpske pesme.

Iz ovog društva su ranije danas kazali da će izvesti kulturno umetnički program u znak podrške našem narodu gde je kako su dodali od petka okupirana opština Leposavić.

Leposavić KUD Kopaonik Kosovo i Metohija Foto: Privatna arhiva

U toku priprema za nastup u više navrata je isključivana električna energija u Leposaviću.

Srbi, ističu, neće odustati od svojih zahteva, istrajni su u svojoj nameri da odbrane sve ono što je od petka uzurpirano na ovim prostorima, i fabrike, i zgradu opštine, pružajući, takođe, podršku uhapšenima u ponedeljak u Zvečanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA