≫ 

Vreme čitanja: oko 15 min.

Vučić se oglasio nakon razgovora sa Makronom i Šolcem, oni izneli svoje zahteve: I Borelj za nove izbore

Vreme čitanja: oko 15 min.

Srbi su počeli da protestuju u ponedeljak ujutro zbog inauguracije albanskih gradonačelnika u četiri srpske opštine

  • 57
Upisivanje u knjigu evidencije KiM, KFOR Zvečan Kosovo i Metohija Foto: Privatna arhiva

Srbi nastavljaju miran protest na severu Kosova, a u Leposaviću su oni su i prethodnu noć proveli ispred opština i kako kažu tu će ostati sve dok se ne ispune zahtevi koji su tražili. Pripadnici KFOR-a  danas se nalaze i na ulazu u Zvečan. Sa druge strane, Albanci su kod Mosta na Ibru organizovali skup "Marš na sever".

Naši građani protestuju od ponedeljka ujutro, traže da policija tzv. Kosova napustu opštine na severu KiM, da se puste Srbi koji su uhapšeni u ponedeljak nakon sukoba sa KFOR-om i kosovskom policijom, kao i da se izabrani albanski gradonačlenici povuku iz zgrada opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

I dalje su ispred opština pripadnici Kfor-a, a specijalci unutar lokalnih samouprava.

Gradonacelnik Leposavića već tri noći spava u opštini. Očekuje se tokom dana da KFOR pojača prisustvo u Zvečanu.

U Leposaviću su na bodljikavu žicu okupljeni građani postavili šestokraku zvezdu na žutoj podlozi, kao simbol stradanja Jevreja pod nacistima i život u getu. U poslepodnevnimčasovima Srbi su se razišli.

Iz časa u čas:

22:21 Borelj izneo tri jasna zahteva

Visoki predstavnik EU rekao je da su tokom razgovora sa Vučić i Osmani izneta tri zahteva - novi izbori na severu, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom, navodeći da će u suprotnom to imati ozbiljne posledice po odnose sa Unijom.

21:20 Osmani: Spremni smo da razmotrimo održavanje novih izbora na severu

Vjosa Osmani potvrdila je da su francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc tražili održavanje novih izbora u četiri opštine na severu i rekla da je spremna da razmotri tu mogućnost.

"Rekla sam im da smo spremni da razmotrimo tu mogućnost", rekla je Osmani.

20:47 Vučić: Težak razgovor sa Makronom i Šolcom

Predsednik Srbije oglasio se nakon sastanka sa francuskim predsednikom i nemačkim kancelarom.

Vučić je rekao da su vođeni teški razgovori o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije.

"Istakao sam neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga, a ne putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza", naveo je predsednik.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

19:30 Makron i Šolc traže nove izbore na severu KiM

Francuska i Nemačka pozvale su danas Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija, rekao je danas francuski predesednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žosep Borelj održali sa predsednicima Srbije i tzv Kosova Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske zajednice u Moldaviji.

Makron je rekao i da su evropski zvaničnici zatražili da izborna pravila za naredne izbore budu razjašnjena, prenosi Rojters. Preneo je da su se Vučić i Osmani saglasili da će u narednim nedeljama biti ''jasnih odluka" u vezi sa situacijom na severu KiM.

18:01 Hovenijer ponovio zahtev

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer, saopštio je da je premijeru privremenih prištinskih institucija Alјbinu Kurtiju ponovio zahteve SAD u vezi situacije na severu zemlјe.

On je nakon današnjeg sastanka izjavio da je ponovio zahteve da načelnici opština na severu svoje dužnosti obavlјaju iz drugih objekata, a ne iz opštinskih objekata, kao i da se kosovska policija povuče iz opštinskih objekata. On je rekao i da SAD žele primenu briselskog i ohridskog sporazuma, prenela je Koha.

"Razgovarali smo i o važnosti da se krene dalјe sa primenom Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Prisstine i Srbije. Izrazio sam zabrinutost zbog situacije na severu. Ohrabrujemo Vladu Kosova da pomogne u deeskalaciji i takođe se nadamo da će Vlada Srbije preduzeti korake da pomogne da se postigne bolјa situacija na severu“, rekao je on.

Sastanak je održan nekoliko dana nakon što su SAD sankcionisale Kosovo neučešćem u vojnim vežbama „Defender Europe 2023“.

16:52 Blinken pozvao Beograd i Prištinu na deeskalaciju napetost i upozorio

Da Beograd i Priština preduzmu hitne korake za smanjenje napetosti na severu KiM pozvao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken, upozoravajući da trenutna situacija ometa proces njihovih evropskih integracija.

Entoni Blinken Foto: Tanjug/AP

16:14 Vučić u Kišinjevu: Sastanak važan ne samo zbog KiM, nego i zbog napretka Srbije ka EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji sastanak evropskih lidera u Kišinjevu važan ne samo zbog situacije na severu Kosovu i Metohiji, već i drugih razloga, poput privlačenja stranih investicija.

"Važno je i zbog napretka Srbije na putu ka Evropskoj uniji i makar pokušaja da se reše otvoreni izazovi sa Prištinom. Sastanci sa evropskim liderima će nam u tome pomoći", rekao je Vučić.

Dodao je da je potrebno smiriti situaciju, razgovarati i izbegavati provokacije u budućnosti, kada je reč o situaciji na severu KiM.

''Potrebna nam je otvorena diskusija, treba nam bona fide pristup. Verujem da možemo zadržati mir u regionu, ne samo zato što je to važno za nas, već i za druge'', rekao je predsednik

15:00 Stefan Krkobabić: Deeskalacija da, ali imperativ ostaje Zajednica srpskih opština

Potpredsednik Partije i šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić povodom aktuelnih dešavanja na severu Kosova i Metohije izričit je "Deeskalacija DA, ali imperativ ostaje formiranje Zajednice srpskih opština!"

14:50 Predsednik Vučić razgovarao sa Zelenskim

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

14:02 U Prištini sutra vanredna sednica parlamenta o situaciji na severu KiM 

Parlament u Prištini sutra će održati vanrednu sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti situacija na severu Kosova i Metohije. To je za "Reporteri" potvrdila šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari Lila.

"Da, sednica će biti održana sutra od 10 časova", rekla je ona, prenosi Tanjug.

Održavanje vanredne sednice prethodno su zatražile dve opozicione stranke, PDK i LDK, a od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija očekuje se da podnese izveštaj o situaciju na severu.

13:36 Vučić zahvalio Makronu na podršci koju pruža Srbiji u vezi sa dešavanjima na KiM

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

13:24 Vučić sa Fon der Lajen: Delimo posvećenost miru i stabilnosti

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen na marginama Samita Evropske političke zajednice u Moldaviji i zahvalio joj na posvećenosti povezivanju zemalja Zapadnog Balkana, kao i na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je na Instagramu napisao da je zahvalan predsednici Evropske komisije i na podršci koji pruža Zapadnom Balkanu na putu ka EU.

"Zahvalan sam predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na svemu što radi u cilju povezivanja zemalja regiona i pridruživanja Zapadnog Balkana EU, kao i na tome što delimo istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti", rekao je Vučić.

13:13 Vučić za italijansku La Stampu: Protesti na KiM zbog nelegitmnih gradonačelnika i trupa Prištine na severu

Predsednik je u u intervjuu za italijansku La Stampu, naglasio da misli i da se nada da neće doći do novih sukoba na Balkanu, ali da može da govori samo u ime srpske strane.

12:37 Dačić: Niko neće biti na strani Prištine kada se inate celom svetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je državno rukovodstvo Srbije reagovalo oštro, brzo i dobro na kompleksna dešavanja na severu KiM i ocenio da je jedini način da dođe do deeskalacije da se situacija vrati na onu od pre izbora.

Dačić je pohavalio stavove SAD vezane za najnoviju situaciju na severu i to što su Aljbina Kurtija jasno upozorili da mora da formira ZSO.

Video: Albanci na skupu Marš na sever skandiraju UČK

12:27 Počeo skup Albanaca "Marš na sever": U blizini Mosta na Ibru nose zastave UČK

Više desetina Albanaca okupilo se u Južnoj Mitrovici i blizini Mosta na Ibru na protestu "Marš za sever"Nose zastave terorističke UČK.

11:58 Vučić se u Moldaviji sastao sa svetskim i liderima u regionu

11.47 Borelj o situaciji na severu Kosova

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj ponovio je danas da nasilje na severu Kosova nije put i pozvao da se svi potrude da izbegnu dalju eskalaciju.

11:40 KUD Kopaonik ispred bodljikave žice u Leposaviću peva srpske pesme 

U znak podrške srpskom narodu na severu Kosova članovi Kulturno-umetničkog društva "Kopaonik" prodefilovali su ulicama Leposavića i ispred zgrade opštine, gde građani već sedmi dan mirno protestuju zbog upada kosovskih specijalaca, izveli tradicionalne srpske igre i pesme.

11:36 Vaspitačice izvele koreografiju pred kordonom i bodljikavom žicom u Zvečanu 

Video: Vaspitačice PU Lane iz Zvečana izvele plesne koreografije pred kordonom i bodljikavom zicom

Vaspitačice Predškolske ustanove "Lane" iz Zvečana izvele dve plesne koreografije pred kordonom i bodljikavom zicom, a povodom Svetakog dana dece.

11:28 Uhapšen veteran sa Košara na Jarinju

Jevta  S. J. (48), veteran sa Košara Foto: Facebook

Na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici Kosovske policije uhapsili su u utorak uveče Srbina i njegovog prijatelja iz Slovenije, koji je vozilom došao iz pravca Raške, potvrdili su njegovi prijatelji i porodica. Reč je o S. J. (48), veteranu sa Košara i njegovom prijatelju, koji ima prebivalište u Sloveniji. Prema nezvaničnim saznanjima, izvukli su S. J. i njegovog prijatelja iz auta i odveli u nepoznatom pravcu.

10:07 Vučić iz Moldavije: Molio sam Srbe da istraju mirno u borbi, SAD prvi put stvarno osudile provokacije Prištine

On je rekao da SAD ne menjaju kurs prema Kosovu, ali da su prvokacije Prištine prema sprskom narodu po prvi put naišle na stvarnu američku osudu i da to očekuje isto i od Evrope, i najavio da sledeće nedelje očekuje dolazak u Beograd Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara.

09:49 Kosovska policija pozvala Albance da se ne okupljaju na mostu na Ibru  

Policija Kosova je upoznata da putem različitih društvenih medija, od različitih ljudi i profila, kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova, u Južnoj Mitrovici i sa namerom da marširaju na sever.

Kako se navodi kosovska policija poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na bilo kakva navodna organizovanja od strane nepoznatih lica, već da prepuste bezbednosnim institucijama, da se profesionalno izbore sa situacijom.

"Želimo da pojasnimo da se nakon procena od strane bezbednosnih institucija, pokazalo da su mnogi od ovih profila sumnjivi i da objave mogu biti zlonamerne, na štetu građana i interesa Kosova. Garantujemo građanima da su institucije Kosova uopšte, a posebno Policija Kosova, u potpunosti sposobne i posvećene garantovanju bezbednosti, reda i mira za sve građane bez razlike. Veoma cenimo saradnju i podršku građana Republike Kosova u održavanju mira i stabilnosti u zemlji", piše na kraju u saopštenju.

Podsetimo, juče se na društvenim mrežama pojavila objava sa pozivom na marš na sever na instagram profilu albanskog repera Stresija.

09:17 Milović: Mirni otpor naše najjače oružje, retorika Prištine ne doprinosi stabilizaciji

Bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović istakao je da su scene koje su se desile u Zvečanu mogle da se izbegnu, ali da nije bilo dobre volje druge strane.

"Mi moramo da se vratimo na petak 26. i ono što Priština radi da sa specijalnim jedinicama ulazi u zgrade opštine. Predstavnicima Kfora smo rekli da je policiji mesto u stanicama, ne u opštinama. U zgradi opštine Zvečan nema nikoga, radnici ne mogu već peti dan na svoja radna mesta. U srednju i osnovnu školu deca ne idu. Specijalcima tu nije mesto", naveo je Milović za Dnevnik RTS.

Prema njegovim rečima, sve potiče od sporazuma koje Priština ne sprovodi.

"Priča oko ZSO traje više od 10 godina. Da je zajednica zaživela ne bismo došli u ovu situaciju. Na sve provokacije mi moramo ostati mirni, naše najjače oružje je mirni otpor. Istina je na našoj strani, mi smo na svojoj zemlji, ništa tuđe nismo uzeli", rekao je Milović.

Dodao je da vojnici Kfora prema Rezoluciji 12 44 treba da obezbede mir i stabilnost za sve građane, i da su oni dobrodošli.

"Mora se tražiti političko rešenje. Rešenje je da se vratimo na period pre 26. u petak, da se svi sporazumi implementiraju i da Srbi u sredinama gde su većinski, svoj život uređuju kako mi mislimo da je za nas najbolje, a ne da nam Kurti ili bilo ko iz Prištine kaže šta je za nas dobro", kaže Milović.

Navodi da ne vidi da se retorika u Prištini ublažava.

"Čuli smo juče da su naši građani rulja. Nama se poručuje da ili da idemo u Srbiju ili u zatvore. Takva retorika ne doprinosi stabilizaciji prilika. Očekujem da EU i Kvinta utiču da se nađe mirno rešenje. Ono je moguće ako postoji volja", dodaje Milović navodeći da je takvo rešenje moguće.

Ohrabruje, navodi, poruka koja se ovih dana čula od predsednika Francuske Emanuela Makrona i ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera.

"Mislim da se prvi put za više godina Priština optužuje da je faktor destabilizacije prilika na severu. To je samo za sada na rečima, a videćemo da li će biti i na delu. Mislim da Kurti pokaže svoju dobru volju. Srbi za tri godine koliko je na vlasti su izloženi takvom pritisku - više od 300 napada, pucanje na Bistričkom mostu, sve je to od dolaska Kurtija. Zahtevi ostaju. Ne postoji pravda za Srbe. Hapsi se, osuđuje se, pa se posle traže dokazi", istakao je Milović.

On je poručio da je njegovo zdravstveno stanje dobro, ali da su zabrinuti za Dragišu Galjka koji je u ponedeljak iz vatrenog oružja ranjen od strane pripadnika Kosovske policije.

"Njegovo stanje je i dalje teško, razmatramo da ga pošaljeo na dalje lečenje u Beograd, radi se o dosta teškim povredama karlice i krvnih sudova, i sve to iziskuje jedan kompleksan vid lečenja. On je u svesnom stanju, komunicira i orijentisan je, ali ćemo konzilijarno odlučiti kako dalje sa njim", navodi Milović.

09:13 Rakić: Kfor raspoređen na pet tačaka u gradu, Srbi nemaju problem sa njima

Zajedno sa rudarima iz Trepče u Zvečan je stigao i čelnik Srpske liste Goran Rakić.Rakić je tom prilikom rekao da su pripadnici Kfora raspoređeni na pet tačaka u gradu, na raskrsnicama, sa ciljem da se spreče incidenti.

On je napomenuo da Srbi nemaju problem sa Kforom, i pozvao građane na saradnju.

09:11 Rudari iz Trepče stigli ispred opštine Zvečan

Rudari iz Trepče su u radnim uniformama, sa šlemovima i zastavama. 

Rudari iz flotacije Trepča žele da skrenu pažnju da zbog blokade njihovih pogona od strane specijalne Kurtijeve policije, od petka ne mogu da rade i isporučuju rudu, čime im je ugrožen opstanak.

08:45 Meštani Leposavića i danas nastavljaju sa protestom, američki KFOR zamenili italijanski vojnici

Meštani se masovno okupljaju u Leposaviću. Kao i predhodnih dana, oni su od 7 sati ispred zgrade, dok manja grupa građana dežura tokom čitave noći. Među okupljenima su radnici Opštine, a pristižu i ostali građani koji će i danas nastaviti sa mirnim protestom, tražeći ispunjenje svojih zahteva.

Zgrada Opštine Leposavić opasana je od juče duplom bodljikavom žicom i kordonom. Američke vojnike danas su zamenili vojnici italijanskog Kfora.

08:34 Stoltenberg: Nasilje protiv mirovnih snaga KFOR na KiM potpuno neprihvatljivo

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas, tokom dvodnevnog sastanka šefova diplomatija alijanse u Oslu, da je nasilje protiv mirovnih snaga KFOR na Kosovu i Metohiji "potpuno neprihvatljivo", prenosi Rojters.

On je ranije izjavio da će NATO poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, a da će još jedan bataljon biti stavljen u stanje visoke pripravnosti i „najoštrije osudio ničim izazvane napade na trupe Kfora na severu Kosova, koji su doveli do ranjavanja 30 pripadnika mirovnih snaga“.

Stoltenberg je objasnio da će Kfor "preduzeti neophodne korake da normalizuje i obezbedi bezbednost" On je pozvao Beograd i Prištinu da preduzmu mere kako bi sprečili dalju eskalaciju situacije.

08:31 Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma na putu Štrpce - Brezovica

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić objavio je da je spomenik oskrnavljen u sredu veče

08:18 Predsednik Vučić na putu za Moldaviju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je na putu za Moldaviju!

- Deseti put čitam Arčibalda Rajsa i pripremam se za važne sastanke sa evropskim liderima - napisao je predsednik na Instagramu i dodao:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- P.S. Kao okrepljenje uvek pijem limunadu sa malo nane.

07:43 KFOR jutros preuzeo kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u Zvečan

Pripadnici KFOR-a su jutros rano preuzeli kontrolu nad glavnom raskrsnicom na ulasku u grad Zvečan, kao i na još nekoliko raskrsnica u samom gradu.

KFOR Zvečan KiM Foto: Privatna arhiva

To je urađeno u skladu sa dogovorom sa Srpskom listom koja je tražila od KFOR-a da se razmeste na mestima gde su bili pripadnici takozvane kosovske policije.

07:38 Radnici opštine Zvečan u 7 časova se upisali u knjigu evidencije 

Video: Radnici se upisuju u knjigu evidencije ispred Opštine Zvečan

Radnici opštine Zvečan i ovog jutra došli su ispred zgrade u 7 časova gde su se potpisali u knjigu evidencije da su i danas prisutni na svojim radnim mestima.

Zgrada opštine opasana je bodljikavom žicom i kordonom KFOR-a.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, noć u Zvečanu je protekla mirno, a takvo je i trenutno stanje.

Zvečan, upisivanje u knjigu evidencije KiM Foto: Privatna arhiva

Pored radnika opštine, i ostali građani se polako okupljaju ispred bodljikave žice i metalne ograde koju su postavili vojnici Kfora, gde će i danas nastaviti sa mirnim protestom, tražeći ispunjenje svojih zahteva.

Pripadnici Kfora danas se nalaze i na ulazu u Zvečan.

07:30 Pič: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra 

Izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič saopštio je posle sastanaka koje je imao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, da je odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u zgrade opština na severu KiM imala teške posledice i da nije bila mudra.

Ambasada Velike Britanije u Prištini navela je na Tviteru da je Pič juče u Prištini razgovarao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajem, kao i ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom.

"Na sastancima sa predstavnicima vlade preneo sam jasnu poruku - akcija kosovske vlade da nametnu gradonačelnike u zgrade opština na severu silom nije bila mudra i imala je teške posledice. Sada je trenutak da sve strane deeskaliraju situaciju", naveo je Pič.

On je dodao da pažljivo prati razvoj događaja kao i da razgovara sa partnerima u Vašingtonu, Briselu i šire.

"Ti razgovori su mi dali do znanja da su najnoviji događaji naneli štetu međunarodnom imidžu Kosova", naveo je Pič. Dodao je da je Velika Britanija ''stajala uz Kosovo i u dobrim, i u lošim vremenima, i da će to nastaviti da čini, ali da će jednostrane akcije to samo otežati''.

07:23 Vučić danas na Samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u moldavskoj prestonici Kišinjevu.

Tokom Samita u glavnom gradu Moldavije predsednik Vučić učestvovaće i na Okruglom stolu evropskih lidera o energetici i povezivanju, a planiran je i niz susreta predsednika Srbije sa svetskim zvaničnicima.

(Telegraf.rs)

Video: Moćan snimak srpske trobojke iz vazduha: Najdivniji prizor iz Zvečana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    1. jun 2023 | 10:27

    Al se udružili... Albanci i opozicija. Mora da je dobra lova u pitanju.

  • Goran

    1. jun 2023 | 11:25

    Zajedničkim snagama za mir i stabilnost.

  • Nebojša Berak

    1. jun 2023 | 10:32

    A ja kada pozivam PATRIJARHA I SVE EPOSKOPE DA NAS povedu u MIRNI MARS nas 400 ili 500 hiljada NIKO NE VIDI I NE CUJE, MARS DO PRIZRENA I PECI, gde odmah treba da se presele patrijarh i svi episkopi do daljeg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA