Milioni Amerikanaca posmatrali pomračenje Sunca, među njima Tramp i Melanija: Biznis prodaje zaštitnih naočara procvetao (FOTO)

Fenomen je izazvao toliku pažnju da su hoteli u Oregonu, gde je pomračenje počelo, bili prebukirani, a stadioni duž linije pomračenja krcati posmatračima

  • 7

Prvi put posle 99 godina, na teritoriji SAD-a je bilo vidljivo potpuno pomračenje Sunca. Događaj su gledali milioni Amerikanaca, od kojih su mnogi putovali stotinama kilometara kako bi ispratili ovu pojavu.

U Americi totalni mrak: Potpuno pomračenje Sunca, najveće u poslednjih 99 godina!

Fenomen je izazvao toliku pažnju da su hoteli u Oregonu, gde je pomračenje počelo, bili totalno bukirani, a stadioni duž linije pomračenja krcati posmatračima.

Angažovana je Boni Tajler koja je sa broda kruzera pevala njen čuveni hit "Total eclipse of the heart".

Foto: AP/Tanjug

Biznis prodaje posebnih naočara je procvetao, a mnogi Amerikanci su se danima spremali za događaj.

- Nemamo često šansu da vidimo ovako nešto. Ovo se dešava samo jednom u životu - kažu Amerikanci.

Foto: AP/Tanjug

Najuzbuđeniji su bili astronomi.

- Ovo se dešava toliko retko i naravno da sam uzbuđen - ovo sam očekivao godinama. Ono po čemu je posebno je što će ga videti milioni ljudi širom SAD-a - rekao je Derik Pits sa Frenklin instituta.

Foto: AP/Tanjug

Čak je i predsednik SAD Donald Tramp izašao iz Bele kuće kako bi video pomračenje, prenosi Rojters. Nakon izlaska iz Bele kuće, predsednik je pogledao u nebo škiljeći i pokazujući ka pomračenju.

- Ne gledajte - upozorio ga je član osoblja Bele kuće, posle čega je Tramp stavio zaštitne naočare.

Foto: AP/Tanjug

Upitan za to kakav je pogled, Tramp je pokazao palčevima ka gore. Predsednik je pomračenje posmatrao sa suprugom Melanijom, sinom Baronom i najbližim saradnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug, rs.n1info.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA