≫ 

Putin želi da bude car, da doživotno vlada! Najveći rival ruskog predsednika o "željama njegove svite i novih ruskih milijardera"

Popularni opozicionar planira da obilazi gradove Rusije kako bi narod ubedio da ne izađu na glasačka mesta

  • 18

Centralna izborna komisija Rusije odbila je da registruje inicijativnu grupu za podršku blogeru Alekseju Navaljnom za kandidaturu za mesto predsednika Rusije, zbog sudskog postupka koji se protiv njega vodi. Ova odluka razočarala je Navaljnog koji je zbog toga isprozivao i komisiju, ali i predsednika Vladimira Putina.

Rusiju u martu čekaju novi predsednički izbori na kojima se očekuje da Putin osvoji istorijski, četvrti mandat, što je prema rečima Navaljnog, samo formalnost.

- Ovo neće biti pravi izbori. Moja uloga pre njih biće da narodu pokušam da objasnim da će izbori zapravo biti samo prilika da Putin zvaničnim putem produži svoj mandat. Mi ćemo to i dokazati - rekao je Navaljni.

On je tokom prošle godine obišao veliki broj gradova u Rusiji kako bi u razgovoru sa njihovim žiteljima objasnio da izbori neće biti to u pravom smislu reči.

- Nadam se da će Rusi u velikom broju bojkotovati izbore. Putin želi da bude doživotni vladar. Njegova svita, novi milijarderi i najveći ruski bogataši...svi oni žele isto - da Putin bude doživotni predsednik - poručio je Navaljni.

- Putina je strah mene i ljudi koje predstavljam - rekao je on za Frans pres i dodao da je stvorio najveći masovni pokret u skorijoj istoriji Rusije s više od 200.000 volontera.

Foto: Tanjug/AP

Putinu i mlađi da pozavide na zdravlju

- Predsednik Rusije Vladimir Putin apsolutno je zdrav i mnogi mlađi bi mogli da mu pozavide na zdravlju - izjavio je portparol predsednika države Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti objavljivanja podataka o Putinovom zdravlju, Peskov je naveo da to zakon ne predviđa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    17. januar 2018 | 14:28

    I Cezara su proglasili za cara,a od republike napravili rimsko carstvo-Toliko se osilio da su morali da ga ubiju.

  • leo

    17. januar 2018 | 14:20

    Putin je CAR,nebi se mi Srbi bunili da imamo jednog takvog CARA.

  • Hm

    17. januar 2018 | 14:51

    Putina za cara pravoslavaca!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA