4 smrtne kazne za serijskog ubicu i silovatelja: Zadnja žrtva imala samo 7 godina, nakon zločina je bacio u kontejner (FOTO)

Policija je pronašla telo devojčice Zainab Ansari u kontejneru za smeće u okrugu Kasur pored Lahorea na istoku zemlje sredinom januara, četiri dana nakon prijave njenog nestanka

  • 0

Pakistanski sud osudio je u subotu serijskog ubicu na smrt zbog silovanja i ubistva sedmogodišnje devojčice, rekao je tužilac. Ubistvo devojčice izazvalo je širom zemlje proteste i kritike vlade zbog nedelovanja, a zahvaljujući medijskoj kampanji on je uhapšen nakon više godina na slobodi.

Smrt devojčice (7) je digla celu državu na noge: Sada su uhvatili serijskog ubicu, priznao je da je ubio još sedmoro dece. Koja kazna je prava? (FOTO)

Policija je pronašla telo devojčice Zainab Ansari u kontejneru za smeće u okrugu Kasur pored Lahorea na istoku zemlje sredinom januara, četiri dana nakon prijave njenog nestanka.

Stanovnici tog područja rekli su da se radi o dvanaestom ubistvu u toj godini. Policija je nakon istrage su objavila da se DNK sa tela osam devojčica, uključujući Zainab, podudara s DNK ubice Imrana Alija (24).

On je rekao da će se Aliju suditi za ostale slučajeve naknadno.

Otac ubijene devojčice/ Foto: Tanjug/AP

Dvoje ljudi ubijeno na protestima

Stotine stanovnika demonstrirale su kad je pronađeno Zainabino telo, a dvoje je ubijeno kad su policajci, u nastojanju da se demonstranti raziđu, ispalili metke.

Policija je identifikovala Alija kao jednog od njenih suseda, a snimke nadzornih kamera na dan kad je Zinaib oteta pokazuju je kako mirno korača uz muškarca.

U istom okrugu, Kasuru, od 2015. vodi se zasebna istraga brojne nestale dece, a reč je o pedofilskom krugu povezanom s istaknutom porodicom u tom području. U sklopu te istrage, tvrde vlasti, dve su osobe optužene za zlostavljane stotine dece u tom okrugu.

U Pakistanu se na dan prijavljuje blizu deset slučajeva zlostavljanja dece, prema podacima Sahila, organizacije za zaštitu dece.

Zainabin slučaj pokrenuo je raspravu u Pakistanu o tome treba li decu podučiti kako da se čuvaju od seksualnog zlostavljanja, koje je tabu tema u toj muslimanski većinskoj zemlji.

Daljinac

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA