Četvrta eksplozija odjeknula Teksasom: Policija na terenu, građani strahuju za svoje živote (FOTO)

Četvrta se dogodila u nedelju, a u njoj su povređene dve osobe. U prethodnim eksplozijama dve osobe su poginule, a još dve povređene

  • 0

Stanovnici glavnog grada jugozapadne američke države Teksas uznemireni su zbog serije eksplozija koji su ovog meseca potresli Ostin, u kojima je bilo poginulih i povređenih.

Četvrta se dogodila u nedelju, a u njoj su povređene dve osobe. U prethodnim eksplozijama dve osobe su poginule, a još dve povređene.

Rasni motivi? Tri eksplozije u Teksasu, koje su ubile dve i povredile jednu osobu, povezane

U svim slučajevima u pitanju su bile eksplozije paketa bombi. Prve tri bombe eksplodirale su kada su žrtve pokušale da pokupe pakete.

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Ostina Stiv Adler je danas izjavio za AP da je rasteći strah kod stanovnika tog grada "legitiman i realan" posle četvrte eksplozije.

Policija nije saopštila da je i četvrta eksplozija povezana sa prethodne tri u kojoj su povređena dva muškarca koja su vozila, odnosno gurala bicikle.

Foto: Tanjug/AP

AP napominje da su muškarci povređeni u nedelju belci, za razliku od žrtava prve tri eksplozije, kada su u pitanju bili crnci ili osobe latinoameričkog porekla.

Šef policije Ostina, Brajan Mejnli, rekao je u subotu da su bombe verovatno aktivirane preko žičane zamke.

Mejnli je upozorio stanovnike: "Ne dirajte bilo kakve pakete niti bilo šta što liči na paket, čak nemojte prolaziti ni blizu njih u ovo vreme".

Foto: Tanjug/AP

Šef policije Mejnli rekao je da su prve eksplozije verovatno povezane.

Ti paketi nisu bili poslati poštom niti privatnim kuririma, već ostavljene tokom noći na kućnom pragu, navodi Glas Amerike.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA