Tramp sve oštriji u odnosu prema migrantima: Za samo tri meseca SAD deportovale skoro 54.000 Meksikanaca

Junis Rendon iz organizacije "Migrantska agenda" izjavila je na konferenciji za novinare da Meksiko mora da izdvoji dodatna finansijska sredstva za reintegrisanje deportovanih građana

  • 1

SAD su u prva tri meseca ove godine deportovale 53.746 Meksikanaca, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, navode meksičke vlasti, a borci za ljudska prava pozivaju meksičku vladu da izdvoji više sredstava za podršku rastućem broju deportovanih.

Migranti iz Centralne Amerike stigli na granicu sa SAD: Ostaju dok ne dobiju azil, Tramp odbija da ih pusti u Ameriku (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Junis Rendon iz organizacije "Migrantska agenda" izjavila je na konferenciji za novinare s predstavnicima meksičke Nacionalne komisije za ljudska prava, da Meksiko mora da izdvoji dodatna finansijska sredstva za reintegrisanje deportovanih građana, prenosi AP.

Što su imigranti duže živeli u SAD, to su im veze koje imaju u Meksiku slabije, zaključila je ona.

Foto: Tanjug/AP

Američka agencija napominje da je broj deportacija opao u prvoj godini mandata predsednika SAD Donalda Trampa, ali ističe da su ovogodišnje brojke premašile ukupan broj deportovanih u istom periodu 2016. godine, što je bila poslednja godina administracije Trampovog prethodnika Baraka Obame.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA