≫ 

Bolji od svih naučnika koji su hodali zemljom: Dečak iz Belgije upisuje fakultet sa samo 8 godina, biće doktor ili astronaut (VIDEO)

Šeldon iz serije "Štreberi" našao je sebi ravnog sagovornika

  • 3

Jedan osmogodišnji dečak iz Belgije je završio srednju školu nakon što je školski program predviđen za šest godina završio za godinu i po dana.

Kako prenosi BBC, Loran Simon, čiji je otac Belgijanac, a majka Holanđanka, ima IQ od 145.

U Austriji zvanično uveden i "treći" pol u dokumentima

U izjavi za jednu belgijsku radio stanicu, dečak je rekao da mu je omiljeni predmet bio matematika, a da posebno voli algebru, statistiku i geometriju.

Nakon raspusta od dva meseca, planira da upiše fakultet, a prvobitno je planirao da postane hirurg ili astronaut, dok je sada zainteresovan da se bavi IT tehnologijama.

Dečakov otac je rekao da je njegov sin imao problem da se igra sa ostalom decom, kao i da ga nikada nisu zanimale igračke.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    30. jun 2018 | 20:17

    Djecace, hvala Bogu sto te stvorio tako pametnog. Poslije mnogo losih dogadjanja, cujem tako lijepu vjest, O DJETETU. Prvenstveno ti zelim dobro zdravlje i da cinis dobra djela za cijelo covjecanstvo.

  • Genije

    30. jun 2018 | 23:19

    Neko je rodjen da pomogne čovečanstvu, kao Nikola Tesla. I on je bio kao dečak čudan i pre napredan. Za takve stvari vredi žrtvovati detinjstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA