Saudijskom princu mnogi lideri neće pružiti ruku na samitu G20, ali će svi morati da pogledaju u njegove noge (FOTO)

Dok se i dalje čeka kako će svetski lideri reagovati kada se nađu u blizini kontroverznog princa, nešto drugo je svima skrenulo pažnju

  • 4

Svetski lideri okupili su se danas u Buenos Ajresu na dvodnevnom samitu G20. Najveću pažnju javnosti privukao je saudijski princ Mohamed Bin Salman, koji se nalazi u centru afere oko ubistva novinara Džamala Kašogija, a za koje većina optužuje upravo njega.

Mediji su danima pisali kako je samit u Argentini prilika da se konačnu preduzmu neke akcije u vezi sa ubistvom novinara i možda uvedu sankcije mogućem nalogodavcu ubistva.

Predsednik Argentine dočekuje princa Foto: Tanjug/AP

Dok se i dalje čeka kako će svetski lideri reagovati kada se nađu u blizini kontroverznog princa, saudijski prestolonaslednik prvo se na samitu rukovao sa predsednikom Argentine, Maurisijom Makrijem.

Međutim, kako će ostali državnici reagovati kada se nađu oči u oči sa kontroverznim princem, saznaćemo uskoro.

Kako piše Vašington post, argentinski tužilac isptuje navode da li Mohamed bin Salman može da bude optužen za ratne zločine, koji su većinom vezani za vojnu intervenciju u Jemenu koju predvodi Rijad.

Ovaj potez je omogućen zbog post-diktatorskog Ustava, koji daje državi nadležnost nad bilo kojim slučajevima ratnih zločina ili mučenja bez obzira na to gde su se dogodili.

Dvojica lidera rukuju se sa osmehom Foto: Tanjug/AP

Iako je malo verovatno da će do ispitivanja mladog princa doći, senka će biti nadvijena nad bin Salmanom dok bude razgovarao sa drugim svetskim liderima. Već postoje spekulacije da će visoki predstavnici okrenuti leđa saudijskom prestolonasledniku u glavnom gradu Argentine.

Pored prvog rukovanja, pažnju javnosti privukla je i obuća koju princ nosi prvog dana samita.

Pažnju je privukla obuća koju je princ nosio Foto: Tanjug/AP

Na fotografijama se vidi kako bin Salman ima bele papuče, nalik popularnim "japankama", za razliku od predsednika Argentine, koji nosi cipele.

Da li je ovo primerena obuća za jednog državnika na tako važnom događaju?

Video: Putin stigao u Buenos Ajres na samit G20

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. novembar 2018 | 20:47

    PRINC SE OBUKAO TRADICIONALNO A PAPUCE MORA DA IMA KAO BEDUIN !!!

  • @ Kiki

    30. novembar 2018 | 20:54

    Hoće hoće Para vrti gde burgija neće

  • Baraba

    1. decembar 2018 | 06:48

    Nije on nikakav princ. Princem su ga ucinili Englezi, kod beduinskih plemena takva titula ne postoji. Odgovarati nece ni za Jemen, ni za novinara, sve dok ima nafte i para. To sto se pojavio u japankama, samo pokazuje koliko ima postovanja prema tim belosvetskim pajacima koji se zovu G20. Ista klika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA