Danska ima rešenje za migranate prestupnike: Proteraće ih na pusto ostrvo (FOTO) (VIDEO)

Ova odluka je izazvala podelu u državi

  • 2

Danska vlada planira strance koji su osuđeni u Danskoj da smesti na udaljeno, pusto ostrvo kako bi služili svoju zatvorsku kaznu, objavile su danske vlasti, a prenosi The Independent.

Strance kojima je zbog kriminala odbijen azil ili nemaju dozvolu boravka, a ne mogu se iz legalnih razloga da budu deportovani iz Danske, biće smešteni u zatvor na nenaseljenom ostrvu Lindholmu, površine 7 hektara i udaljenom od Danske nekoliko kilometara.

Ministar finansija Kristijan Jensen, iz stranke desnog centra Venstre, objasnio je kako će zatvorenicima koji ne predstavljaju opasnost za druge građane biti tokom dana dopušten odlazak i dolazak sa ostrva, prenosi Index.hr.

- Oni neće biti zatvorenici. Postojaće trajektna veza, jedino što trajekti neće stalno voziti. Stranci će morati tokom noći da borave na ostrvu. Na taj način ćemo moći bolje da pratimo gde su - rekao je Kristijan Jensen.

Veličina ostrva gde će navodno biti smešteni kriminalci među migrantima Foto: Google Maps

Desne stranke oduševljene

Desna stranka Dansk Folkeparti (DF) pozdravila je odluku vlade i na društvenim mrežama objavila animirani film na kojem se prikazuje kako je tamnoputi muškarac ostavljen na pustomostrvu.

- Stranci koji su počinili krivična dela trebaju da budu deportovani i nemaju šta da rade u Danskoj. Dok ne smislimo kako ih da ih se rešimo, premestićemo ih na ostrvo Lindholm. Tamo će morati prisilno da borave noću i na njih će celo vreme paziti policija. To je odlično! - napisali su uz objavu crtaća.

 

"Humanitarna katastrofa"

Opozicija je odmah oštro kritikovala odluku danske vlade. Ufe Elbeak, iz stranke Alternative, smatra da je ovakav potez "humanitarna katastrofa".

- Zelena vlada koju bih želeo da vodim nikada ne bi prisilno terala ljude na pusto ostrvo. Ovakva nehumana politika stvara posve drugačiju Dansku od one koju volim - rekao je.

Ovako izgleda pomenuto ostrvo Foto: Wikimedia/Erik Christensen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    4. decembar 2018 | 18:31

    Bravo za Dansku!

  • Milan

    5. decembar 2018 | 09:55

    Ma kakvo pusto ostrvo, šaljite ih na Mars i kolonizujte tu planetu, kao što ste davno kolonizovali Australiju. Šta fali današnjoj Australiji???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA