≫ 

Snažan tornado protutnjao kroz Alabamu: Poginulo na desetine ljude, među njima ima i dece (FOTO) (VIDEO)

Još jedna vremenska nepogoda istovremeno je ugrozila Džordžiju

  • 3

Najmanje 23 ljudi je poginulo, a nekoliko desetina je ranjeno kada je veoma jak tornado prošao kroz istočnu Alabamu (SAD) u nedelju u popodnevnim satima.

Smrti su zabeležene u okrugu Li, na granici sa Džordžijom, rekao je lokalni šerif Džej Džons sinoć medijima.

Tornado je napravio haos Foto: Tanjug/AP

Među njima ima i dece, a nadležni strahuju da će broj poginulih samo rasti. U bolnici u Opeliki, u istočnoj Alabami trenutno je više od 40 pacijenata zbrinuto.

 
 
 
View this post on Instagram
At least 23 dead in #Alabama #Tornado... Death toll expected to rise per #SheriffA post shared by MAYBACH MEDIA NETWORK (@maybachmediahouse) on

Kako je saopštio Nacionalna vremenska služba (NWS), tornado jačine najmanje F3 uzrokovao je ozbiljnu štetu u Alabami. Prema skali jačine, pod F3 zavodi se tornado koji se kreći između 254 i 331 kilometar na sat, koji ruši spoljne zidove i krovove, metalne zgrade, sravnjuje šume i blok-strukture sa zemljom, piše AP.

Tornado je napravio ozbiljnu štetu Foto: Tanjug/AP

U obraćanju javnosti šerif Džons rekao je da su neke kuće zbrisane, a da dronovima koji nose opremu za detekciju temperature pretražuju ruševine, za slučaj da je neko povređen ostao zarobljen ispod njih.

Predsednik SAD Donald Tramp je na svom Tviteru poručio stanovnicima Alabame da ostanu bezbedni i budu veoma pažljivi, te da su oluje i tornado veoma nasilni, a možda ih bude još.

Moguće je da je istovremeno je još jedan tornado pogodio Džordžiju, varoš Kairo. Kako je rekao gradski menadžer Kaira, sa nekoliko komercijalnih zgrada oduvani su prozori i limeni krovovi, a da su mu se javljali i građani čije su kuće oštećene ili je na njih palo drveće. On je sinoć rekao da zasada u ovom gradiću nema povređenih.

 
 
 
View this post on Instagram
At least 14 people were killed by a possible tornado in Lee County, Alabama, on Sunday as severe storms left a trail of destruction, authorities said. . Lee County Sheriff Jay Jones called the damage "catastrophic" based on the destruction of homes in the area. . Rita Smith of the Lee County Emergency Management Agency said there were many others injured in the city. "We've got about 150 first first responders out there," Smith said. "They are doing a phenomenal job. Sadly, we know that we have two known confirmed fatalities and many, many injuries." . -AP . #AP #killed #death #tornado #possibletornado #severestorm #tornadodeath #leecounty #alabama #leecountyalabama #severeweather #destruction #tornadodestruction #jayjones #leecountysheriff #catastrophic #damage #damagedhomes #leecountyemergencymanagement @alabamaoutdoornews @alnewsnet @alabamanewschannel9 @alabamaweather1 @alabamaweather @weatherchannel @weatherchannelnewsdeskA post shared by The Reel News (@thereelofnews) on

VIDEO: Bend doveo vrača da izazve tornado i uništi nastup konkurentima

(Telegraf.rs/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. mart 2019 | 08:54

    KLIMATSKE PROMENE ODNOSE ZIVOTE I RUSE SVE PRED SOBOM !!! BICE TOGA SIROM SVETA -SAMO VI NEMILOSRDNO KRCITE BRAZILSKE SUME -PLUCA SVETA -2000 KILOMETARA KVADRATNIH GODISNJE I RAZMISLJAJTE SAMO O PROFITU I DOLARIMA!!

  • goran

    4. mart 2019 | 07:57

    za amere nema sentimenta.nekih pogodi na hiljade tornada

  • Jaca

    4. mart 2019 | 15:24

    Taman sad pomoć za Venecuelu usmerite na žrtve tornada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA