≫ 

Nemačka je potrošila neverovatne 23 milijarde evra na migrante

Ovi troškovi povećani su za skoro 11 odsto u odnosu na pretprošlu godinu

  • 5

Nemačka je prošle godine potrošila rekordne 23 milijarde evra na integraciju više od milion izbeglica u Nemačkoj i borbu protiv uzroka migracije u inostranstvu, podaci su objavljeni u vladinom izveštaju u koji je Rojters imao uvid.

Ovi troškovi povećani su za skoro 11 odsto nakon što je pretprošle godine potrošeno 20,8 milijardi evra, sudeći prema izveštaju koji je pripremilo Ministarstvo finansija.

Povećana cifra je uglavnom rezultat većih troškova usmerenih na mere koje migrante treba da drže van Evropske unije i na poboljšavanje životnih uslova u njihovim zemljama porekla.

Vlada je 2018. godine potrošila 7,9 milijardi evra za mere kojima se bori protiv migracije, što je bilo povećanje od 16 odsto.

Šesnaest nemačkih država, koje su uglavnom zadužene za smeštaj i integraciju izbeglica iz zemalja poput Sirije, Iraka i Avganistana, dobilo je od federalne vlade 7,5 milijardi evra u proteloj godini, stoji u izveštaju. Ovo je bilo povećanje od 14 odsto.

Očekuje se da će kabinet kancelarke Angele Merkel da diskutuje o godišnjem vladinom izveštaju o migrantima i troškovima integracije u sredu.

Pogledajte video: Avganistanka recituje pesmicu na srpskom, kao da joj je maternji

(Telegraf.rs/RSE)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    21. maj 2019 | 13:23

    Treba jos toliko da potrose koliko su prema nama gresni

  • Olja

    21. maj 2019 | 12:58

    Koliko procenata su se ugradili ideolozi !!!

  • Jeretik

    21. maj 2019 | 14:57

    Sirija, Irak, Avganistan, ne može Nemačka potrošiti na izbeglice koliko Amerika troši "za" izbeglice ,još malo evo i Iranskih, ako se Tramp ne predomisli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA