Drvo ubilo Rusa i sina (2): "Dva sata smo tragali za njima, lekari su samo mogli da konstatuju smrt"

Njih dvojica su među šestoro stradalih turista u nevremenu u Grčkoj

  • 1
Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

Šest turista stradalo je u nevremenu koje je pogodilo poznata letovališta u Grčkoj. Među stradalima je i dvoje dece, dečaci iz Rumunije i Rusije stari osam i dve godine.

Očevici su opisali kako je sve izgledalo u Nea Potidei, gde su nađena tela oca i sina, državljana Rusije.

- Sve se desilo iznenada. Svi su odjednom počeli da trče, a neki su mislili da je u pitanju šala - navodi turistkinja iz Moldavije koja je sinoć preživela pravi horor.

Osim brige za sopstveni život, ona je bila jedna od očevidaca pogibije Rusa i njegovog dovogodišnjeg sina na koje se obrušilo drvo.

- To je bila prava katastrofa. Jako sam se potresla, ali svi smo trčali da spasimo živu glavu. Kada smo stigli u apartman, sve je bilo u mraku. Izašli smo na terasu i videli pravu razmeru štete. Malo kasnije kada je stala kiša, neko je počeo da viče da se dve osobe nalaze ispod drveta. Skrenuli smo pogled da vidimo o čemu se radi. Dva sata smo tražili njihova tela, a onda je neko viknuo "evo ih". Tek kasnije je stigla Hitna pomoć i policija, mogli su samo da konstatuju smrt - ispričala je.

Turistkinja iz Moldavije kaže da je plan njene porodice bio da prvo provedu nekoliko dana na Halkidikiju i krenu ka jugu, ali posle ovog događaja vratiće se kući.

Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Kako tvrde očevici, vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama. 

Među povređenima u taverni našla se i novinarka koja je iznela šokantno svedočenje o tome kako su poginuli Rumunka (54) i njen sin (8), dvoje od ukupno šestoro žrtava.

Pogledajte video: Halkidiki: Jutro posle stravičnog nevremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA