≫ 

Leonardo Dikaprio se družio sa Gretom Tunberg i nazvao je "vođom našeg vremena"

Zbog nje sam optimističan po pitanju budućnosti, dodao je glumac

  • 8
Leonardo Di Kaprio, Greta Tunberg Foto: Instagram/leonardodicaprio

Glumac Leonardo Dikaprio pohvalio je mladu aktivistkinju za očuvanje planete Gretu Tunberg nakon što su se njih dvoje sreli pre dva dana i razgovarali o borbi protiv klimatskih promena.

U petak je glumac na svom Instagram profilu objavio dve fotografije na kojima se vide on i Greta kako sede u bašti.

- Samo se nekoliko puta desilo u istoriji da je nečiji glas postao glasniji u ključnom trenutku i delovao tako transformatorski - ali Greta Tunberg je postala vođa našeg doba. Istorija će nam suditi na osnovu onog što smo danas uradili kako bi zagarantovali da će buduće generacije moći da uživaju u istoj naseljivoj planeti koju smo mi očigledno uzeli zdravo za gotovo - napisao je Dikaprio ispod slike.

 
 
 
View this post on Instagram
There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfutureA post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Zvezda filmova "Titanik" i "Vuk sa Volstrita" dodao je da se nada će svetski lideri shvatiti Gretinu poruku kao "poziv na buđenje".

- Zbog Grete i mladih aktivista iz celog sveta ja sam optimističan po pitanju budućnosti. Bila mi je čast da sa njom provedem vreme - napisao je on.

Glumac je najavio saradnju sa ovog devojkom.

- Ona i ja smo obećali da ćemo podržavati jedno drugo u nadi da ćemo osigurati svetliju budućnost za našu planetu - dodao je Dikaprio.

Slika je za kratko vreme skupila preko četiri miliona lajkova.

Video: Ovo su osobe zbog kojih Nobelova nagrada više nije najveća počast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    3. novembar 2019 | 11:10

    Ruznog li deteta kad ostari bice strasula sama je glupa kao guska neko je gura cudan je taj zapad i mediji za nas normalne ona je nebitna.

  • Miloš

    3. novembar 2019 | 10:53

    Neka dodje da se druži sa Srpskom decom koja žive po enklavama. Možda progleda malo.

  • Strahinja

    3. novembar 2019 | 12:51

    Jedino što ih veže jeste da su obadvoje dobri glumci sa druge strane ružnije devojčice nisam gledao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA