Uhapsili Kineskinju u Engleskoj, pa završili u karantinu zbog koronavirusa

Uhapšena žena, inače državljanka Kine, lišena je slobode u Bartonu i odvedena je u pritvornu jedinicu u Stouk-on-Trentu, gde joj je pozlilo

  • 0
Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Trojica policajaca u Engleskoj stavljena su u kućni karantin pošto se sumnja da je žena koju su uhapsili zaražena koronavirusom. Uhapšena žena, inače državljanka Kine, lišena je slobode u Bartonu i odvedena je u pritvornu jedinicu u Stouk-on-Trentu, gde joj je pozlilo, javlja "Dejli Mejl". Pošto je manifestovala simptome koronavirusa, cela zgrada stavljena je pod karantin, a policajcima je rečeno da idu kućama.

Ona je testirana na taj virus, a u toku nedelje trebalo bi da budu poznati. Nadležne vlasti, pak, navode da je mala verovatnoća da Kineskinja ima taj virus.

Virus proglašen pretnjom po javno zdravlje

Velika Britanija saopštila je ranije da novi koronavirus predstavlja ozbiljnu i neposrednu pretnju po javno zdravlje, što je korak koji vladi daje dodatna ovlašćenja za borbu protiv širenja virusa.

Ministarstvo zdravlja je istakla da bi predviđene mere trebalo da budu efikasno sredstvo za odlaganje ili sprečavanje daljeg širenja virusa, prenosi Rojters. Ministarstvo je odredilo bolnice Erov Park i Kents Hil Park kao centre za "izolaciju", a Vuhan i provinciju Hubej u Kini kao "inficirane zone".

Prema poslednjim informacijama, 2.014 osoba je umrlo od koronavirusa, dok je preko 75.000 zaraženo.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA