≫ 

Papa Franja (83) kašlje, otkazao je sve obaveze zbog bolesti: Vernici se mole "samo da nije korona"

Njegovo nedeljno pojavljivanje na prozoru visoko iznad Trga svetog Petra je prvi put da je viđen javno od 26. februara

  • 9
Papa Franja, bolestan, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Papa Franja (83) rekao je vernicima okupljenim zbog tradicionalnog nedeljnog blagoslova da otkazuje učešće na nedelju dana dugom duhovnom povlačenjuu u okolini Rima, jer ima prehladu. To je prvi put za sedam godina njegovog postavljenja da će propustiti duhovne vežbe koje je inicirao na početku svog mandata da bi se obeležio početak svake sezone pokajanja pred Vaskrs. Takva duhovna sastajališta tipična su za jezuite, kojima i papa Franja pripada, piše Mynorthwest.com.

Papa je dok je bio mladić zbog upale pluća izgubio deo plućnog krila. Tokom ove nedelje otkazao je nekoliko zvaničnih obaveza da bi se izborio sa prehladom. Njegovo nedeljno pojavljivanje na prozoru visoko iznad Trga Svetog Petra je prvi put da je viđen javno od 26. februara, kada je viđen tokom mise kako kašlje i istresa nos u maramicu.

Dok se obraćao vernicima danas, dvaput je pravio pauze jer se zakašljavao. Kako je naveo u objašnjenju izostanka, ove godine će pratiti meditacije iz svojih prostorija u Vatikanu.

Vatikan je papinu bolest opisao kao "neznatnu", bez davanja drugih informacija. Pres služba Vatikana navela je da je papa ipak primao neke posete, bez prisustva javnosti.

Njegovo stanje, pak, dolazi usred sveopšte zabrinutosti u Italiji, ali i ostatku sveta zbog korona virusa. Do sada je u Italiji prijavljeno šest slučajeva obolevanja od korona vvirusa. Vernici se mole da papa nema korona virus.

Video: Snimak koji je obišao svet: Papa udario vernicu, pa pokušao da objasni šta se dogodilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA