≫ 

Građani Pekinga ponovo na "slobodi": Ovo je dokaz da disciplina pobeđuje virus

Život se polako vraća u normalu

  • 1
Kina, Peking, Korona virus Foto: Tanjug/AP

Nakon višednevne kućne izolacije, građani Pekinga izašli su na ulice, a prema zavničnim podacima, moglo bi da se zaključi da su stroge vanredne mere urodile plodom i da je širenje korona virusa pod kontrolom, javlja BBC.

Iako su ulazak i izlazak iz Vuhana i dalje pod strogom kontrolom, supermarketi, prodavnice i butici počeli su da prodaju sveže voće i povrće, prenosi AP.

Kina, Peking, Korona virus Foto: Tanjug/AP

Po jedan član svakog domaćinstva dobija dozvolu da jednom u toku dana izađe na dva sata u kupovinu.

Već treći dan u nizu u Vuhanu, iz kojeg je krenula epidemija korona virusa, nema novih slučajeva zaraženih.

Kina, Peking, Korona virus Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, kineski premijer Li Kećijang apelovao je juče da se ulože napori kako bi se stabilizovali i podržali privrednici koji su glavni pokretač ekonomskog oporavka, izvestila je kineska državna agencija Sinhua, preneo AP.

Li je naglasio da je urgentno da se normalizuje proizvodnja i oporavi ekonomski i društveni poredak i najavio finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima koja su glavni poslodavci i ključne karike u lancu snabdevanja.

Kina, Peking, Korona virus Foto: Tanjug/AP

- Sve nepotrebne restrikcije koje odlažu nastavak radnog procesa trebalo bi da budu ukinute. Uvođenjem efikasne prevencije i kontrole, neophodnog medicinskog nadzora i pripravnih snaga za brzo delovanje, sprečavanje epidemije i nastavak procesa rada mogu da se unaprede na sinhronizovan način- rekao je kineski premijer.

Kina, Peking, Korona virus Foto: Tanjug/AP

U okviru borbe protiv nezaposlenosti, vlada u Pekingu je postavila veb sajt koji bi trebalo da pomogne u oglašavanju 10 miliona radnih mesta do kraja juna ove godine.

Video: Maske su pale: Kina dobila bitku protiv korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA